Arranca el programa ‘Move Up!’ amb el 68% dels projectes liderats per dones

El programa, dirigit a donar suport a emprenedors i joves empreses i que està organitzat al costat de la Diputació de Castelló, compta amb projectes que procedeixen de diferents localitats de la província, algunes d'elles en risc de despoblació

Economía 05/06/2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
20230605-InauguraciónMOVEUP-BajaResolución-002

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) i la Diputació de Castelló han iniciat aquest dilluns el programa ‘Move Up! Emprén amb èxit’, una iniciativa de suport a emprenedors i joves empreses mitjançant accions dirigides a la posada en marxa i desenvolupament de noves idees de negoci.

El programa ha començat la seua huitena edició aquest dilluns amb la sessió inaugural i la presentació dels 25 projectes seleccionats per a formar part del programa dels quals 17 compten amb lideratge femení. A continuació, comença la primera fase denominada AWAKE! que es basa en sessions de treballat utilitzant diferents eines per a definir, analitzar i valorar el model de negoci.

Aquests projectes estan centrats en sectors tan diversos com la moda sostenible, l'emprenedoria en entorns rurals, el sector funerari, ecologia, teràpies cognitives per a majors, sector pet, fotografia, experiències esportives d'oci en entorns rurals, cerveses ecològiques, un projecte de lloguer de furgonetes camperizadas o sector editorial, entre altres.

“A més dels recursos i serveis personalitzats que ofereix, ‘Move Up!’ també posa a la disposició dels participants un ecosistema de suport molt complet. Així, les empreses tenen l'oportunitat de connectar-se amb altres empresaris de la província, compartir experiències i coneixements i establir col·laboracions comercials”, explica el director general de CEEI Castelló, Justo Vellón.

Els 25 projectes que passen a formar part del programa provenen de localitats repartides per tota la província de Castelló: Almassora, Benicàssim, Borriana, Càlig, Castellnovo, Castelló, Onda, Sant Joan de Moró, Segorbe, Soneja, Tales, Torás i Vinaròs.

Premis ‘Move Up! Emprén amb èxit’

La huitena edició del programa es tancarà el pròxim 19 d'octubre amb un acte de lliurament de premis que seran de 3.000, 2.000 i 1.000 euros per al primer, segon i tercer seleccionat, respectivament i comptaran amb el patrocini de les empreses Simetria Grup, Cuatroochenta, Nayar Systems i Pixelcom.

El programa consta d'una formació que reben de manera conjunta tots els projectes i empreses. I, a més, cada participant rep un assessorament individualitzat que li permet adaptar el programa a les necessitats específiques del seu projecte. Els tècnics especialitzats del programa treballen de la mà amb cada projecte per a dissenyar un pla de creixement personalitzat i ajudar-los a aconseguir els seus objectius.

En total, ‘Move Up!’ ha fet costat a 169 emprenedors -84 dones i 85 homes- per a posar en marxa les seues idees de negocis i empreses al llarg de tot el territori provincial, generant ocupació i riquesa i dinamitzant un total de 42 municipis.

Te puede interesar
Lo más visto