Arranca el programa ‘Move Up!’ amb el 68% dels projectes liderats per dones

El programa, dirigit a donar suport a emprenedors i joves empreses i que està organitzat al costat de la Diputació de Castelló, compta amb projectes que procedeixen de diferents localitats de la província, algunes d'elles en risc de despoblació

Economía 05 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
20230605-InauguraciónMOVEUP-BajaResolución-002

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) i la Diputació de Castelló han iniciat aquest dilluns el programa ‘Move Up! Emprén amb èxit’, una iniciativa de suport a emprenedors i joves empreses mitjançant accions dirigides a la posada en marxa i desenvolupament de noves idees de negoci.

El programa ha començat la seua huitena edició aquest dilluns amb la sessió inaugural i la presentació dels 25 projectes seleccionats per a formar part del programa dels quals 17 compten amb lideratge femení. A continuació, comença la primera fase denominada AWAKE! que es basa en sessions de treballat utilitzant diferents eines per a definir, analitzar i valorar el model de negoci.

Aquests projectes estan centrats en sectors tan diversos com la moda sostenible, l'emprenedoria en entorns rurals, el sector funerari, ecologia, teràpies cognitives per a majors, sector pet, fotografia, experiències esportives d'oci en entorns rurals, cerveses ecològiques, un projecte de lloguer de furgonetes camperizadas o sector editorial, entre altres.

“A més dels recursos i serveis personalitzats que ofereix, ‘Move Up!’ també posa a la disposició dels participants un ecosistema de suport molt complet. Així, les empreses tenen l'oportunitat de connectar-se amb altres empresaris de la província, compartir experiències i coneixements i establir col·laboracions comercials”, explica el director general de CEEI Castelló, Justo Vellón.

Els 25 projectes que passen a formar part del programa provenen de localitats repartides per tota la província de Castelló: Almassora, Benicàssim, Borriana, Càlig, Castellnovo, Castelló, Onda, Sant Joan de Moró, Segorbe, Soneja, Tales, Torás i Vinaròs.

Premis ‘Move Up! Emprén amb èxit’

La huitena edició del programa es tancarà el pròxim 19 d'octubre amb un acte de lliurament de premis que seran de 3.000, 2.000 i 1.000 euros per al primer, segon i tercer seleccionat, respectivament i comptaran amb el patrocini de les empreses Simetria Grup, Cuatroochenta, Nayar Systems i Pixelcom.

El programa consta d'una formació que reben de manera conjunta tots els projectes i empreses. I, a més, cada participant rep un assessorament individualitzat que li permet adaptar el programa a les necessitats específiques del seu projecte. Els tècnics especialitzats del programa treballen de la mà amb cada projecte per a dissenyar un pla de creixement personalitzat i ajudar-los a aconseguir els seus objectius.

En total, ‘Move Up!’ ha fet costat a 169 emprenedors -84 dones i 85 homes- per a posar en marxa les seues idees de negocis i empreses al llarg de tot el territori provincial, generant ocupació i riquesa i dinamitzant un total de 42 municipis.

Te puede interesar
Lo más visto