Desmantellen xarxa delictiva dedicada a la falsificació i frau amb targetes de pagament

En una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa, s'ha aconseguit desarticular una organització criminal que operava a les províncies de Tarragona, Saragossa i Castelló

General 04 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
2023-06-04-tarjetas-tarragona-02

Un total de set individus han sigut detinguts per la seua implicació en el clonat i ús fraudulent de targetes de pagament, així com per la falsificació de mitjans de pagament i el blanqueig de capitals. Les pèrdues econòmiques ocasionades per aquest grup superen els 100.000 euros.

Els arrestos es van dur a terme en diferents localitats, amb dos detinguts a Reus (Tarragona), un a Castelló, un a Saragossa, un a Martorell (Barcelona) i dos a les Landes (França).

Durant les operacions de registre, els agents van trobar proves significatives, entre elles dues armes de foc, 185 targetes de pagament falsificades, quatre dispositius per a clonar targetes, 1.200 euros en bitllets falsos i més de 6.000 euros en bitllets legítims, a més de cartutxos, dispositius electrònics i de comunicació.

La investigació es va iniciar en 2021 després de la denúncia d'una empresa concessionària d'autopistes a França, que estava sent víctima d'estafes massives dutes a terme per camioners vinculats a empreses espanyoles.

A mesura que s'intercanviava informació, els investigadors van sospitar que aquestes mateixes empreses podrien estar involucrades en el contraban de tabac cap a altres països europeus. Per això, es va sol·licitar la col·laboració d'EUROPOL per a coordinar les accions de les diferents unitats policials dels països involucrats.

La investigació va permetre desentranyar l'estructura empresarial utilitzada per a evadir responsabilitats legals i revelar els ardits emprats per a ocultar la vertadera titularitat de les companyies involucrades en aquesta estructura. Així mateix, es va aconseguir identificar a les persones encarregades de la clonació de les targetes de pagament, les quals eren utilitzades pels camioners i empleats de les empreses investigades.

Durant un dels registres domiciliaris a Reus, es van confiscar dues armes de foc i es va detindre a una persona reclamada per l'Audiència Nacional a causa d'una ordre emesa per un tribunal alemany.

L'operació va ser duta a terme per la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona en el marc de l'operació "LURA-FORTUNA", en col·laboració amb la Section de Recherches de la Gendarmeria de Pau (França). Van participar diversos cossos de la Guàrdia Civil, incloent-hi Informació, GAR, GRS, Cinológico i Seguretat Ciutadana.

Donada la magnitud de l'operació, aquesta va ser coordinada a través d'EUROPOL, en virtut d'una Ordre Europea d'Investigació emesa pel Tribunal Judiciaire de Dax (França). A Espanya, el Jutjat d'Instrucció 4 de Tarragona va tindre al seu càrrec la direcció del cas.

Te puede interesar
Lo más visto