Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Desmantellen xarxa delictiva dedicada a la falsificació i frau amb targetes de pagament

En una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa, s'ha aconseguit desarticular una organització criminal que operava a les províncies de Tarragona, Saragossa i Castelló

General 04/06/2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
2023-06-04-tarjetas-tarragona-02

Un total de set individus han sigut detinguts per la seua implicació en el clonat i ús fraudulent de targetes de pagament, així com per la falsificació de mitjans de pagament i el blanqueig de capitals. Les pèrdues econòmiques ocasionades per aquest grup superen els 100.000 euros.

Els arrestos es van dur a terme en diferents localitats, amb dos detinguts a Reus (Tarragona), un a Castelló, un a Saragossa, un a Martorell (Barcelona) i dos a les Landes (França).

Durant les operacions de registre, els agents van trobar proves significatives, entre elles dues armes de foc, 185 targetes de pagament falsificades, quatre dispositius per a clonar targetes, 1.200 euros en bitllets falsos i més de 6.000 euros en bitllets legítims, a més de cartutxos, dispositius electrònics i de comunicació.

La investigació es va iniciar en 2021 després de la denúncia d'una empresa concessionària d'autopistes a França, que estava sent víctima d'estafes massives dutes a terme per camioners vinculats a empreses espanyoles.

A mesura que s'intercanviava informació, els investigadors van sospitar que aquestes mateixes empreses podrien estar involucrades en el contraban de tabac cap a altres països europeus. Per això, es va sol·licitar la col·laboració d'EUROPOL per a coordinar les accions de les diferents unitats policials dels països involucrats.

La investigació va permetre desentranyar l'estructura empresarial utilitzada per a evadir responsabilitats legals i revelar els ardits emprats per a ocultar la vertadera titularitat de les companyies involucrades en aquesta estructura. Així mateix, es va aconseguir identificar a les persones encarregades de la clonació de les targetes de pagament, les quals eren utilitzades pels camioners i empleats de les empreses investigades.

Durant un dels registres domiciliaris a Reus, es van confiscar dues armes de foc i es va detindre a una persona reclamada per l'Audiència Nacional a causa d'una ordre emesa per un tribunal alemany.

L'operació va ser duta a terme per la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona en el marc de l'operació "LURA-FORTUNA", en col·laboració amb la Section de Recherches de la Gendarmeria de Pau (França). Van participar diversos cossos de la Guàrdia Civil, incloent-hi Informació, GAR, GRS, Cinológico i Seguretat Ciutadana.

Donada la magnitud de l'operació, aquesta va ser coordinada a través d'EUROPOL, en virtut d'una Ordre Europea d'Investigació emesa pel Tribunal Judiciaire de Dax (França). A Espanya, el Jutjat d'Instrucció 4 de Tarragona va tindre al seu càrrec la direcció del cas.

Te puede interesar

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Newsletter