Culla inicia la seua ancestral rogació a Sant Joan de Penyagolosa aquest divendres

Més de 300 persones recorreran a peu els 60 quilòmetres, d'anada i volta, que els separen del santuari

General 08 de junio de 2023 Redacció Redacció
culla

El divendres 9 de juny al matí, Culla iniciarà el seu viatge penitencial cap a Sant Joan de Penyagolsa, el meravellós enclavament de Vistabella del Maestrat, complint així una tradició de més de 600 anys. Castelló. Com s'esmenta en el cant tradicional "O Vére Déus", el propòsit d'aquesta peregrinació des de l'Edat mitjana ha sigut resar per la pluja per a portar bones collites, així com la gràcia, la salut i la pau de Déu. La capacitat de ser imparcial i veraç en el passat, així com la informació que es troba en les oracions, fa que es considere un bé del patrimoni cultural immaterial de la comunitat valenciana.

Així, tots els divendres i dissabtes de la festivitat del Corpus Christi, més de 300 persones, entre veïns i turistes, recorren una distància de 60 quilòmetres, tornant, separant-se del lloc sant, per a guardar els costums, cants i resos. Desenvolupaments passats ​​i anteriors. Aquesta ruta transcorre per llocs de gran bellesa com la comarca del Riu Montlleó. També es detindrà en altres llocs interessants, com el poble de Sant Bertomeu de Boi, del segle XIV, el Plà de Vistabella o la Font de l'Alforí.

Segons Heredio Bellés, alcalde de Culla, "tot està llest per a reviure les profundes tradicions del nostre poble i estar orgullosos del seu patrimoni i història". Al mateix temps, Bellés convida “a tots aquells que vulguen acompanyar-nos en el nostre camí de fe, amistat i naturalesa, respectant la tradició”.

Te puede interesar
Lo más visto