Presenten el nou cicle Nits al Claustre en el Museu de Belles Arts de Castelló

Cultura ofereix una experiència cultural única i gratuïta durant l'estiu

Cultura 13 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230613_EDUC_Foto1_Nitsalclaustre

Cultura, a través del Institut Valencià de Cultura, ha presentat l'esperat cicle Nits al Claustre, que es durà a terme en el Museu de Belles Arts de Castelló des del divendres 30 de juny fins al 17 d'agost.

La proposta cultural ha sigut elogiada pel director general del IVC, Abel Guarinos, qui va destacar que assistir a Nits al Claustre és molt més que gaudir d'una sessió de cinema o un concert: és submergir-se en una experiència única envoltada d'arquitectura històrica i cultural. Guarinos va ressaltar la importància de l'art i la cultura en el desenvolupament de la humanitat, recordant les paraules del recentment mort professor i escriptor italià Nuccio Ordine.

Per part seua, el delegat territorial del IVC a Castelló, Alfonso Ribes, va emfatitzar la transformació de Nits al Claustre en un cicle propi, programat per l'equip local. Ribes va subratllar la voluntat de mantindre viva la cultura durant les vacances, reforçant la música en viu i el cinema en un lloc privilegiat com el claustre del Museu de Belles Arts de Castelló.

El cicle Nits al Claustre començarà el cap de setmana del 30 de juny al 2 de juliol amb 'Cinema valencià a la fresca', una selecció de tres destacades produccions valencianes de l'últim any. Aquestes pel·lícules mostren la diversitat estètica, narrativa i temàtica del cinema valencià i han rebut reconeixements tant a nivell nacional com internacional.

Les nits musicals arrancaran el dijous 6 de juliol amb l'espectacle 'La raó elèctrica', protagonitzat per Raúl Rodríguez-Només + La Lupe, un talentós músic i antropòleg cultural. La reconeguda cantant Judit Neddermann també delectarà al públic amb la seua fusió d'arrels folklòriques i música moderna el 13 de juliol.

El cicle continuarà el 20 de juliol amb el vibrant concert de Orkesta Mendoza, que combinarà estils diversos com el rock, la cúmbia i el txa-txa-txa amb sons contemporanis. Ataxía, per part seua, oferirà el so mediterrani i emotiu del Mediterrani oriental l'últim dijous de juliol.

El mes d'agost començarà amb el talent de la Maria el dijous 3, seguit per Stefano Palatchi, qui presentarà la seua versió 'crooner' de clàssics del jazz-swing el 10 d'agost. Finalment, el cicle Nits al Claustre conclourà el dijous 17 d'agost amb un concert d'Antonio Selfa i Gloria Aleza, interpretant temes de Georges Brassens i poemes de reconeguts poetes.

Totes les projeccions de cinema i actuacions musicals seran d'entrada lliure fins a completar l'aforament, oferint a tots els assistents l'oportunitat de gaudir d'una experiència cultural envejable durant l'estiu.

Te puede interesar
Lo más visto