Ivaspe organitza jornades formatives sobre normativa urbanística per a la Policia Local en la Comunitat Valenciana

Agents adquireixen coneixements per a col·laborar amb l'Agència Valenciana de Protecció del Territori

General 14 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
alaquás 2

L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) ha dut a terme tres jornades formatives enfocades en matèria urbanística dirigides als agents de la Policia Local. En aquest context, el secretari autonòmic de seguretat i emergències, José María Ángel, ha participat hui en la segona sessió de formació, la qual s'ha desenvolupat en el municipi de Alaquás.

Durant aquest nou itinerari formatiu, els agents rebran coneixements bàsics sobre la normativa urbanística i l'ordenació del territori, amb la finalitat de col·laborar en les actuacions realitzades per l'Agència Valenciana de Protecció del Territori.

L'objectiu principal d'aquestes jornades és establir un marc de col·laboració entre l'Agència i el cos de Policia Local en els municipis de la Comunitat Valenciana. A més, es busca dotar al personal d'un major grau d'especialització, a través de l'adquisició de coneixements fonamentals sobre la normativa urbanística, amb el propòsit de garantir el compliment adequat de l'ordenament jurídic i facilitar la detecció de possibles infraccions.

Una vegada finalitzades les sessions formatives, els agents comptaran amb els coneixements necessaris per a dur a terme alçaments d'actes i denúncies, realitzar comprovacions de l'estat d'obres, supervisar l'exercici d'activitats i executar labors de restauració, així com prestar auxili en l'execució de les mesures cautelars adoptades per l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, entre les quals s'inclouen la paralització i el precinte d'activitats en curs.

El Ivaspe ha programat la celebració d'una jornada en cada província. Després de les sessions impartides a Vila-real i Alaquás, durant el mes de juny es durà a terme una jornada a la província d'Alacant, específicament a la ciutat d'Elx.

Te puede interesar
Lo más visto