L'alcaldable del PP de Benicarló comptarà amb el suport de Compromís per a la seva investidura

La coalició valencianista ha decidit renunciar a un acord transversal que permetria a l'esquerra governar la ciutat. Aquesta decisió es basa en la seva pròpia visió política i en la seva voluntat de defensar els seus principis i propostes per al municipi

Política 15/06/2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
Ilde Añó

Després de la reunió celebrada aquest dimecres a la tarda entre el PSPV-PSOE, Benigazlum i Compromís, sembla que Juanma Cerdà, candidat del Partit Popular per a l'alcaldia de Benicarló, serà investit com a primer edil en l'acte d'investidura que tindrà lloc aquest dissabte 17 de juny. Tot i els esforços per formar un govern transversal i sòlid, representat per les tres forces polítiques que van obtenir més de 6.000 vots en les eleccions passades i 12 regidors, Compromís ha decidit no permetre aquesta opció.

En les reunions prèvies entre els tres partits, es va acordar que cada formació presentaria una sèrie de propostes per a configurar un acord de govern ampli i integrador. No obstant això, segons fonts socialistes, Compromís no va presentar mai aquestes propostes.

Durant les reunions, Benigazlum va expressar la seva intenció de votar a Ilde Añó com a pròxim alcalde, ja que és el candidat més votat dels tres partits.

Després de la ruptura de les negociacions, tot indica que en el proper ple d'investidura, els membres de Compromís votaran a favor de Núria Isern, la candidata de la seva coalició, la qual cosa afavorirà que Juan Manuel Cerdà, el candidat del Partit Popular, sigui el pròxim alcalde de Benicarló.

Ilde Añó, candidat del PSPV-PSOE, s'ha mostrat sorprès per aquesta decisió i ha afirmat que "renunciar a un govern progressista fort, amb 12 regidors, per permetre que 7 regidors del Partit Popular governin a Benicarló és una gran irresponsabilitat per a la ciutat. A més, el PSPV-PSOE és el partit amb més experiència en la gestió municipal, la qual cosa aportaria solidesa al futur govern municipal".

A més, l'alcaldable socialista assenyala que, analitzant el passat i escoltant els candidats del PP i de Compromís, sembla que això no quedarà així i que en les pròximes setmanes veurem com les dues formacions arriben a un acord per governar de manera conjunta.

"Com hem vist en altres ocasions, la política crea estranys companys de llit i veurem si Benicarló es converteix en un d'aquests casos paradigmàtics en la política valenciana", conclou l'alcaldable socialista.

Te puede interesar
Lo más visto