La Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana ha anunciat els participants de la tercera edició de Promercat - València Film Market

La tercera edició de Promercat - València Film Market compta amb la presència de destacades cadenes de televisió com TVE, À Punt i TV3, així com nombroses productores i distribuïdores de tot l'Estat espanyol. Aquest esdeveniment, que se celebra del 20 al 22 de juny de 2023, té lloc a l'IVAM

16 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
230616_EDUC_Foto1_ Promercat2023

Cultura, a través de l'Institut Valencià de Cultura, organitza la tercera edició de Promercat - València Film Market, que tindrà lloc a València durant tres dies professionals, del 20 al 22 de juny de 2023, en el saló d'actes de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), coorganitzador del mercat juntament amb la col·laboració de Cinema Jove i À Punt.

Promercat és un mercat audiovisual professional especialitzat en la coproducció i dirigit al sector audiovisual valencià. El seu objectiu és crear un espai on puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. També és important per als productors valencians poder coproduir pel·lícules d'altres territoris.

El propòsit final és la consolidació, la dinamització i la internacionalització del sector audiovisual valencià en quant a la coproducció.

Promercat compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya (TV3), Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Màlaga Festival Industry Zone (MAFIZ), Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV), Fundació SGAE, Adapta Market, Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i València Film Office.

També col·laboren les associacions de productores següents: Productors Audiovisuals Valencians (PAV), Associació Valenciana d'Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents (AVANT), Associació Valenciana de Productors Independents (AVAPI), Associació Alacant Audiovisual (AAA), Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), Productores Audiovisuals Federats (PROA) i Productores Audiovisuals de Catalunya (PAC).

Participants en Promercat Valencià

El dimarts 20 de juny, en horari de matí, es duran a terme les sessions de treball de Promercat Valencià, dedicades a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià. En aquestes sessions participaran productores i professionals de l'àmbit lingüístic valencià, així com a representants de les respectives televisions públiques.

A les 9:20 hores, s'iniciarà la jornada amb un debat sobre el paper de les televisions públiques en la coproducció audiovisual. En aquest debat intervindran César Martí, director de Continguts d'À Punt; Cristian Trepat, director de Continguts, Programació i Cultura de TV3, i José Pastor, director de Cinema i Ficció de RTVE, moderats per Joana Chilet, coordinadora de Promercat.

En la segona sessió de la jornada, a les 10:30 hores, s'analitzarà el suport de les institucions públiques al mercat audiovisual. Hi participaran el director general de l'IVC de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; el director general de l'ICEC, Xavi Gasa; el director de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer; el diputat provincial de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i el coordinador del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, moderats per Àngel F. Domínguez, director del Mercat Audiovisual de Catalunya.

Per últim, a les 11:30 hores, es realitzarà una sessió de presentació de projectes de ficció en valencià, on els productors tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes als professionals del sector, així com a representants de televisions i plataformes.

La jornada del dimecres 21 de juny estarà centrada en les produccions audiovisuals que busquen la coproducció a nivell estatal. Durant aquesta jornada s'abordaran temes com les noves aportacions de l'audiovisual valencià, estratègies per completar el finançament i les claus de l'èxit en la coproducció audiovisual. A més, es realitzaran presentacions de projectes de ficció i sèries provinents de diferents regions d'Espanya.

Finalment, el dijous 22 de juny, es duran a terme les sessions de presentació de projectes i les reunions One to One, organitzades per l'Associació d'Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) i la Fundació SGAE. Aquestes activitats tenen com a objectiu impulsar el talent valencià i afavorir el desenvolupament de projectes audiovisuals valencians. Es realitzarà una sessió de presentació de projectes onze seleccionats i després es duran a terme reunions individuals entre els representants dels projectes i les productores convidades.

En resum, Promercat - València Film Market és un esdeveniment destacat per al sector audiovisual valencià, centrat en la coproducció i la promoció de projectes audiovisuals. Proporciona un espai de trobada per a productores i professionals del sector, tant a nivell local com nacional, i busca impulsar la internacionalització de la indústria audiovisual valenciana.

Lo más visto