La Diputació de Castelló ha programat a Morella el cicle "Automatització IoT" per a les petites i mitjanes empreses (pymes)

L'Oficina Impulsa Pime Rural de la Diputació de Castelló organitza el seu Cicle "Automatització: IoT (Internet de les Coses)" que constarà d'un seminari web en línia i una trobada de networking presencial (també en línia) al centre CEDES Morella

General 16 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
52388382360_8339f77cd4_c

El proper dimarts 20 de juny, la Oficina Acelera Pyme Rural de la Diputació de Castelló organitzarà un webinar en línia de 9:30h a 11:30h. En aquesta sessió, el ponent David García abordarà temes relacionats amb IoT (Internet de les Coses) i IoT industrial. Es parlarà de l'evolució històrica d'aquest concepte i s'explicarà en què consisteix una solució IoT. A més, s'oferiran exemples concrets d'implantació d'IoT en processos i productes.

D'altra banda, el dijous 22 de juny es realitzarà un networking presencial a Morella (que també estarà disponible en línia) de 9:30h a 13h. Aquesta serà una oportunitat per a les pimes de Castelló de connectar amb diverses empreses especialitzades en IoT de prestigi de la província. L'objectiu d'aquesta trobada és fomentar el coneixement de les solucions en automatització que ofereix l'IoT i promoure el desenvolupament empresarial i la transformació digital de les pimes, emprenedors i autònoms de les zones CEDES de Castelló i altres municipis de l'interior.

Durant el networking, es tractaran diversos sectors, com ara el sector industrial, comercial, de serveis, agrari i ramader. En primer lloc, Román Almela, Business Manager de l'empresa IoTsens, presentarà casos d'èxit d'aplicació d'IoT en empreses industrials i comercials. A continuació, Andrea Gómez, responsable comercial Smart Cities de l'empresa Libelium, exposarà solucions de digitalització per a empreses del sector serveis, amb especial èmfasi en la tecnologia IoT aplicada a destinacions turístiques sostenibles. Román Almela també abordarà solucions integrals per a l'automatització de zones de reg agrícoles, amb l'objectiu de proporcionar informació per a la presa de decisions intel·ligents en el cultiu, optimitzant els recursos i millorant l'eficiència de la gestió.

A més, Javier Climent, CEO de Hydrens (Facsa), presentarà els últims avanços en digitalització d'Estacions Depuradores d'Aigües Residuals (EDAR), amb un enfocament en l'eficiència energètica, el rendiment en l'eliminació de patògens i contaminants emergents, i la reutilització de l'aigua regenerada en l'agricultura i la fertirrigació. Per finalitzar, Sergio Julián Correas, Agrifood Business Developer Manager de l'empresa Libelium, tractarà solucions per al control de la qualitat de l'aire en granges, així com la identificació i el monitoratge del bestiar per a millorar l'eficiència i el benestar dels anim eficiència energètica als. A més, es realitzarà una sessió de networking entre les empreses assistents i els ponents, que s'amenitzarà amb un aperitiu per a tots els participants.

Si ets part d'una petita o mitjana empresa de Castelló, t'animem a participar en aquest cicle. Les inscripcions ja estan obertes i les podeu realitzar a través d'aquest enllaç: https://goog.su/5q07TA

L'objectiu de les Oficines Acelera Pyme Rural (OAPR) és ajudar les petites i mitjanes empreses de les zones rurals de Castelló a ser més competitives mitjançant l'ús de les eines TIC. Treballant de manera col·laborativa amb les comunitats locals, l'OAPR proporciona les eines necessàries perquè aquestes empreses puguin tenir èxit en l'adopció de tecnologies digitals. S'ofereixen serveis de suport individualitzats i programes de divulgació àmplis.

Les Oficines Acelera Pyme Rural són una iniciativa impulsada per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Aquestes oficines reben finançament dels fons Next Generation EU, en el marc de l'agenda España Digital 2026 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. Aquestes actuacions tenen com a finalitat promoure la digitalització bàsica per a les pimes i inclouen la creació d'una xarxa d'Oficines Acelera Pyme.

Te puede interesar
Lo más visto