La Diputació de Castelló ha editat un llibre que recull la història dels Santjoans de Cinctorres

Aquesta publicació, que ha sigut realitzada en col·laboració amb l'Ajuntament de Cinctorres, representa un testimoni de la tradició i cultura d'aquesta festivitat tan emblemàtica de la localitat

General 18 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
_DSC0124

A més a més, la institució provincial ha impulsat el projecte de restauració del palau amb un pressupost d'1.400.000 euros. Aquesta inversió té com a objectiu preservar i posar en valor el patrimoni arquitectònic i cultural de la zona, donant una nova vida al Palau dels Santjoans i fomentant el turisme i la dinamització econòmica dels pobles de l'interior de Castelló.

El llibre 'La família dels Santjoans a Cinctorres', escrit per Francisco Gimeno i introduït per José Manuel Gisbert, aprofundeix en la història d'aquesta família, des dels seus orígens fins als càrrecs que van ocupar. Aquesta obra sorgeix de la necessitat de conèixer més a fons els Santjoans i la seva rellevància en l'entorn rural a finals del segle XVIII i principis del segle XIX.

El Palau dels Santjoans, propietat de la Diputació de Castelló, és un exemple destacat d'arquitectura gòtica valenciana, amb elements originals ben conservats. Amb una entrada majestuosa i dos salons amb paviments ceràmics, aquest palau és un testimoni de la riquesa històrica i cultural de Cinctorres.

Amb la restauració del palau, la Diputació té com a objectiu contribuir a la revitalització dels pobles de l'interior, impulsant activitats com exposicions i visites guiades centrades en la història i el patrimoni del poble. Aquesta iniciativa busca promoure el coneixement i l'apreciació del llegat cultural de la comarca, alhora que potencia el turisme sostenible i el desenvolupament local.

Te puede interesar
Lo más visto