ALCER Castalia sol·licitarà al Consell que mantingui el pla perquè el nou Hospital General de Castelló obri les seues portes en 2029

El president d'ALCER Castalia ha posat èmfasi en la rellevància de la prevenció com a eix de les polítiques relacionades amb la malaltia renal crònica: "no perdem de vista que qui patim aquesta malaltia estem així, almenys en part, per falta de prevenció"

Sanitat 19 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
AsambleaALCER2

L'Associació per a la Lluita Contra les Malalties Rencals de la província de Castelló, ALCER Castalia, ha celebrat avui diumenge la seua assemblea anual en l'espai cultural Casa de la Mar de la capital de la Plana. El president del col·lectiu, Juan Doménech, ha assegurat que l'associació sol·licitarà al nou Govern valencià que mantinga el calendari previst per accelerar les obres del futur Hospital General Universitari de Castelló com a centre de referència a la província. "El canvi de Govern no ha d'alterar els plans, perquè el Partit Popular es va comprometre amb el projecte de l'hospital i ara li correspon complir i que l'hospital puga obrir-se en sis anys, en 2029", va assenyalar Doménech, qui va recalcar la "suma importància" de la iniciativa per a la qualitat assistencial a la província.

És per això que en el cor de les activitats de l'associació, aquest punt ocupa un lloc important en el calendari anual, amb el desenvolupament de diferents programes i accions que compten amb el suport de diferents institucions públiques.

Finalment, Doménech s'ha congratulat per l'exitosa posada en marxa de la Unitat de Trasplantament Renal a Castelló en els últims mesos i també s'ha felicitat per la continuïtat del creixement de la massa social d'ALCER Castalia, que a finals de 2022 ja aconseguia la xifra de 408 socis, després d'incrementar-se en més d'un 30% en els últims tres exercicis, després de l'impacte de la pandèmia. Així mateix, cal destacar la implicació de 49 persones voluntàries que reforcen la feina dels professionals de l'entitat.

ALCER Castalia és una associació provincial sense ànim de lucre que des de 1981 lluita per millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia renal i els seus familiars, millorar la seua adaptació a la malaltia i als tractaments, prevenir i visibilitzar la insuficiència renal crònica i sensibilitzar a la societat sobre la importància de la donació d'òrgans. Actualment, atén a més de 1.000 pacients renals a través dels seus serveis i activitats, realitza accions de divulgació i sensibilització a la societat i reivindica els drets de les persones afectades. ALCER Castalia lidera i assumeix les campanyes de donació d'òrgans de la província de Castelló, augmentant any rere any el nombre de carns de donant.

Te puede interesar
Lo más visto