Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les forces de seguretat, concretament la Guàrdia Civil, intervenen per alliberar una persona que havia estat segrestada durant 11 llargs dies de captiveri

Va estar subjecte amb lligadures, amb poques oportunitats de consumir aliments, mentre li infligien palisses i descàrregues elèctriques amb l'objectiu de coaccionar als seus éssers estimats

Successos 20/06/2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
2023-06-19_OP_SITDOWN_02

Mitjançant l'operació "Sitdown", la Guàrdia Civil ha alliberat un home de 27 anys que va romandre segrestat durant 11 dies. Durant aquest període, va ser brutalment agredit mentre era gravat per coaccionar els seus familiars perquè paguessin el rescat exigit per a la seva lliberació. Com a resultat d'aquests fets, cinc persones, tots homes, han estat detingudes com a presumptes autors d'un delicte de segrest extorsiu.

La denúncia de la desaparició d'aquesta persona va ser interposada per un familiar del segrestat davant la Guàrdia Civil de Villajoyosa (Alacant) el passat 29 de maig.

L'extorsió va ser realitzada des d'Algèria. En aquesta denúncia, es va informar als agents que aquesta persona havia estat segrestada dos dies abans, i que els segrestadors havien trucat a un altre familiar resident a Algèria, país d'origen de la víctima, demanant un rescat de 350.000 euros per a la seva lliberació.

Davant aquestes circumstàncies, la Guàrdia Civil va iniciar de manera immediata aquesta investigació, treballant de manera ininterrompuda fins a aconseguir la lliberació de la víctima i la detenció dels responsables.

Els investigadors van poder corroborar ràpidament que a última hora de la tarda del passat 27 de maig, la víctima va abandonar el seu lloc de treball amb direcció al domicili d'una coneguda, tot això al municipi de Villajoyosa, però mai va arribar al lloc.

Després de la lliberació d'aquesta persona, s'ha sabut que durant aquest trajecte el segrestat va ser abordat per tres persones encaputxades, que, amb armes de foc, el van introduir a un vehicle on va ser brutalment agredit, incloent cops amb un martell, abans de fugir ràpidament del lloc.

Inicialment, el segrestat va ser traslladat a un pis situat en el nucli urbà de Santa Pola, on va romandre tancat durant dos dies sota vigilància constant i lligat amb brins.

Davant les sospites més que fonamentades d'un possible seguiment policial, els capturadors el van traslladar a una casa rural apartada al municipi de Yecla (Múrcia). Allà va ser brutalment agredit en diverses ocasions, incloent l'ús d'una pistola elèctrica, comúment coneguda com a "taser", mentre era gravat per coaccionar la família a pagar el rescat si volien que fos alliberat, amenaçant amb matar-lo si no ho feien, cosa a la qual els seus familiars no van accedir.

Un cop els agents van localitzar el possible lloc de captiveri, el passat 7 de juny, la Guàrdia Civil va realitzar

 l'entrada i registre corresponents, localitzant i alliberant el segrestat, així com detenint les dues persones que el custodiaven. A continuació, i pràcticament de manera simultània, es van detenir altres dues persones vinculades directament amb el segrest a Cartagena (Múrcia), així com un cinquè responsable que va ser detingut el passat dimarts a Villajoyosa (Alacant).

Aquests cinc individus, tots ells de nacionalitat espanyola i amb antecedents de robatori amb violència, furt i apropiació indeguda entre altres, i amb edats compreses entre els 19 i els 28 anys, van ser posats a disposició dels jutjats de Yecla, Cartagena i Villajoyosa, respectivament, i se'ls va decretar ingrés a presó com a autors d'un segrest extorsiu.

Te puede interesar

230919_PRE_foto_minuto_silencio2

El Consell, juntament amb institucions valencianes i la societat en el seu conjunt, ha guardat un minut de silenci en senyal de repulsa pel brutal assassinat de Suzan i Nicoleta

Redacció
Successos 19/09/2023

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil s'han reunit davant el Palau de la Generalitat per expressar la seua més enèrgica condemna pel terrible assassinat de Suzan i Nicoleta a mans de les seues parelles el passat divendres

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Newsletter