El BOE ha publicat la nova valoració dels terrenys de PortCastelló

L’estalvi de 700.000 euros anuals proporcionarà una reducció significativa en els costos associats als terrenys de PortCastelló

General 21 de junio de 2023 Redacció
IMG_1781

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica hui la nova valoració dels terrenys, làmina d'aigua i espais afectats al servei de senyalització marítima dels fars que gestiona l'Autoritat Portuària de Castelló. Aquesta nova valoració suposarà una reducció mitjana d'aproximadament un 10 per cent en les taxes d'ocupació per a les empreses amb concessions en el port, és a dir, un estalvi per als concessionaris d'uns 700.000 euros anuals.

La nova valoració, que entrarà en vigor demà dimecres, afavorirà la captació de noves inversions a PortCastelló i farà que el port siga més competitiu.

Els valors actualment vigents van ser aprovats per Ordre del Ministeri de Foment en desembre de 2007, en una època en què els valors dels terrenys estaven en el seu moment més alt a Espanya. L'Autoritat Portuària va iniciar la tramitació de la revisió dels valors, conscients que això beneficiaria les empreses que integren la Comunitat Portuària.

La valoració actual dels terrenys va entrar en vigor l'1 de gener de 2008. La legislació obliga a la seua revisió en un màxim de deu anys, per la qual cosa en 2017 l'Autoritat Portuària va iniciar els tràmits.

La proposta de valoració ha sigut elaborada i tramitada de conformitat amb el que disposa la i la Marina Mercant i ha obtingut l'informe favorable del Ministeri d'Hisenda i l'Organisme Públic Ports de l'Estat.

La determinació del valor dels terrenys i aigües de la zona de servei dels ports i espais afectats al servei de senyalització marítima és necessària per a determinar la base imposable de la taxa d'ocupació, que es devenga en favor de l'Autoritat Portuària per l'ocupació del domini públic portuari. El valor es determina sobre la base dels criteris de mercat.

Te puede interesar
Lo más visto