Aquest estiu, la Generalitat reforçarà la vigilància aèria com a mesura preventiva davant el risc d'incendis forestals

Durant tot l'any, les unitats helitransportades del Servei de Bombers Forestals de la Comunitat Valenciana comptaran amb 6 helicòpters. A més, es disposarà d'un operatiu diari format per més de 600 professionals dedicats a la prevenció i extinció d'incendis forestals. Aquesta mesura reforçarà la capacitat de vigilància i resposta davant el risc d'incendis durant l'estiu

General 21 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1782

La coordinació en la prevenció i actuació davant els incendis forestals aquest estiu és una prioritat per a la Generalitat Valenciana, segons el Pla d'Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana (PEIF). Per a això, el secretari autonòmic José María Ángel s'ha reunit amb les diverses agències i organismes implicats en aquesta tasca.

Durant la reunió, realitzada per mitjà de videoconferència, s'ha acordat reforçar la vigilància aèria i terrestre en les zones forestals durant els mesos de juliol a setembre. A més, es comptarà amb el suport de mitjans aeris proporcionats pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Paral·lelament, s'intensificaran les mesures dissuasòries entre la població per tal de prevenir possibles situacions de risc.

Una de les novetats destacades és l'ampliació de recursos per a les unitats helitransportades del Servei de Bombers Forestals. A partir d'ara, comptaran amb sis helicòpters que estaran disponibles durant tot l'any, duplicant així la capacitat operativa d'aquestes unitats.

El desplegament d'un dispositiu diari de més de 600 professionals dedicats a la prevenció i extinció d'incendis forestals és una altra mesura fonamental. Aquest dispositiu inclou personal tècnic especialitzat en emergències, així com el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, els quals disposaran de 40 autobombes i 18 mitjans aeris per a actuar eficientment.

A més, es destaca la participació del recurs aeri KAMOV, amb gran capacitat i eficàcia, que estarà operatiu a la Comunitat Valenciana fins al 16 d'octubre. Aquest recurs es suma als esforços realitzats pel Servei de Prevenció d'Incendis de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que mobilitzarà personal tècnic forestal, agents mediambientals, equips d'observació fixos, unitats de prevenció i centrals de prevenció d'incendis.

Aquest dispositiu s'afegirà als efectius dels consorcis provincials de bombers i als bombers municipals de les capitals de província. A més, es mantindran les dotacions en els parcs i es reforçaran els torns de vigilància en cas que les condicions meteorològiques afavoreixin el risc d'incendis forestals.

José María Ángel, en la seva tasca de responsabilitat en matèria de seguretat i emergències, fa una crida a la població per a que col·labore en aquesta lluita contra els incendis forestals, informant immediatament al 112 en cas d'observar fum o foc. 

Te puede interesar
Lo más visto