La localitat de Nules ha pres una decisió històrica al permetre als homes participar en la Cort d'Honor de les seues festes

Fins ara, aquesta tradicional comitiva estava integrada exclusivament per dones, però ara s'ha obert la porta perquè els homes també puguen formar part d'aquesta representació festiva

Cultura 24 de junio de 2023 Redacció Redacció
PRENTACIÓ DE LA VILA 2022AADSCF0508

Per primera vegada, els joves de Nules que vulguen formar part de la Cort d'Honor com a festers de la localitat ho poden fer. Això significa que tots aquells xics interessats poden comunicar-ho al departament de Festes fins divendres 30 de juny. Els requisits per a participar en la comitiva de representants festers són estar empadronats al municipi de Nules i ser majors de 18 anys.

La regidora de Festes, Blanca Silvestre, destaca que actualment s'està treballant en el procés de nomenament de la nova Reina de la Vila de Nules i de les seues dames i festers. "El nomenament d'homes en la cort d'honor és una de les novetats que introduirem en aquestes festes. De fet, volem donar la possibilitat que els xics interessats en ser representants de les festes locals ho puguen fer. Al mateix temps, amb aquesta oportunitat, també estem donant visibilitat a la igualtat de gènere en àmbits que tradicionalment han estat protagonitzats només per la dona. Busquem, així mateix, aconseguir la igualtat de condicions entre dones i homes en la festa".

Amb aquesta iniciativa, Nules s'uneix a altres poblacions de la província de Castelló que també han obert la participació als homes en les corts d'honor, com ara Benicàssim o Almassora.

Properament es donarà a conèixer el nom de la nova Reina de la Vila de Nules i de les dames que, juntament amb els festers interessats, formaran part de la seua cort d'honor.

L'acte de Proclamació està previst per al divendres 21 de juliol, mentre que l'acte de Presentació tindrà lloc dissabte 29 de juliol al Teatre Alcázar de Nules.

Te puede interesar
Lo más visto