En l'Alcalatén, s'ha presentat el projecte 'L'Alcalatén Adaptada', una iniciativa que promou la inclusió i l'innovació educativa en la comarca

L'objectiu principal de 'L'Alcalatén Adaptada' és crear llocs i espais adaptats per a millorar la vida, el desplaçament i l'accés a la cultura de totes les persones,en total, s'estima que hi participen al voltant de 1.500 persones, que inclouen estudiants d'infantil, primària, ESO, Batxillerat, mòduls, Centre de Formació de Persones Adultes i Escola d'Idiomes

Educació 25 de junio de 2023 Redacció Redacció
L'Alcalatén Adaptada 2

Aquest matí, la presentació de 'L'Alcalatén Adaptada', un projecte d'innovació educativa que s'inclou dins dels Programa d'Innovació i Investigació Educativa (PIIE) de la Reial Fàbrica, ha tingut lloc a l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora (ESCAL). Aquesta iniciativa ha sorgit de la necessitat de fer accessible tot l'entorn als alumnes i als veïns amb diversitat funcional.

L'objectiu principal del projecte és crear llocs i espais adaptats per millorar la vida, el desplaçament i l'accés a la cultura per a totes les persones. A més, busca conscienciar els alumnes sobre la diversitat i les diferents necessitats de les persones, destacant la importància de comprendre les dificultats i les limitacions que poden enfrontar en el seu entorn.

En aquest projecte participen tots els centres educatius de la comarca, juntament amb el Museu de Ceràmica de l'Alcora. Aproximadament 1.500 persones estan involucrades en aquesta iniciativa, que abasta des de l'etapa infantil fins a l'ESO, batxillerat, mòduls, Centre de Formació de Persones Adultes i ESCAL.

Des de l'Escola Superior de Ceràmica s'ha liderat la investigació, el disseny i la tecnologia per desenvolupar pictogrames i mapes hàptics en ceràmica, així com motles amb paraules en braille per senyalitzar els entorns. Aquestes creacions han estat reproduïdes pels xiquets i xiquetes involucrats en el projecte.

"A través d'aquesta iniciativa, acostem la ceràmica a un públic més ampli i promovem els seus beneficis, al mateix temps que ajudem els nostres estudiants a desenvolupar una sensibilitat envers les necessitats del seu entorn", han destacat des de l'organització.

Te puede interesar
Lo más visto