L’Ajuntament d’Onda té previst presentar el seu projecte de pulmó verd a la ciutat de Malmö com a exemple destacat de transformació urbana sostenible

L’objectiu és inspirar altres localitats i fomentar la conscienciació sobre la importància de preservar i integrar espais verds dins de les àrees urbanes

General 25 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
IMG_1845

L'Ajuntament d'Onda presentarà el seu projecte de pulmó verd a l'entrada de la ciutat a Malmö (Suècia), com a exemple destacat de transformació urbana sostenible en una trobada amb altres municipis europeus. Les reunions tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol, en el marc de l'URBACT IV, una iniciativa de la Unió Europea que connecta ciutats del continent amb l'objectiu de compartir idees i presentar plans enfront dels reptes del futur.

Caldria destacar que els tècnics municipals ja estan elaborant el disseny de l'ordenació de les parcel·les residencials del pulmó verd. A més, s'han iniciat els treballs d'identificació de les parcel·les actuals que podrien estar afectades per restes d'amiant per a realitzar les tasques de neteja adequades. A la zona on està projectat el pulmó verd, a l'entrada d'Onda, hi havia un gran nombre de fàbriques que actualment es troben abandonades i en les quals s'utilitzava aquest material perjudicial per a la salut. També s'estan realitzant estudis de mercat per a seleccionar les opcions més adequades.

En aquest sentit, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha declarat: "Continuem avançant de forma constant cap a l'aconseguiment d'una ciutat més habitable per als habitants d'Onda". "Transformar l'entrada a Onda és un dels nostres grans objectius. Ja vam aconseguir canviar l'aspecte del túnel i ara volem eliminar totes les fàbriques en runes i convertir-les en aquest gran parc", ha afegit.

A més de les reunions a Malmö, es compartiran projectes de nombroses localitats europees, amb fins a 500 representants de tot el continent. No obstant això, al setembre es realitzarà una nova presentació del projecte de manera individual a Wroclaw (Breslàvia, Polònia). Abans d'aquesta presentació, els líders del projecte europeu visitaran Onda per conèixer de primera mà l'estat del projecte.

A més, en properes dates, tècnics d'altres àrees d'Espanya, com Madrid, que ja han treballat en plans de transformació urbana similars, visitaran l'Ajuntament d'Onda per assessorar l'equip municipal sobre els passos a seguir.

Te puede interesar
Lo más visto