Els farmacèutics alerten de la importància d'una correcta hidratació a l'estiu

Les farmàcies de Castelló realitzen la campanya estival amb recomanacions per a una correcta hidratació

General 25 de junio de 2020 ROCÍO DOÑATE
termometro-U30430886129X7B-U80936838188GTE-624x385@Diario Sur-DiarioSur

Les oficines de farmàcia de Castelló desenvolupen, com tots els anys, la tradicional campanya estival amb recomanacions per a afrontar els mesos més calorosos de l'any. Per a això, subratllen la importància d'una bona hidratació per a tota la població, però especialment per als grups de risc. Aquesta campanya és una iniciativa impulsada per la Vocalia Nacional d'Alimentació juntament amb el Consell General de Col·legis de Farmacèutics. Enguany la campanya ha sigut titulada com: Manual d'Hidratació de la Farmàcia Comunitària 2020.

Aquest treball complementa el de l'any passat en el qual es va abordar què és la deshidratació, els grups de població que necessiten més atenció, l'estat d'hidratació de les persones, entre altres ítems. Així doncs, enguany prop de 306 oficines farmacèutiques oferiran informació i consells sanitaris en el qual s'abordarà la hidratació davant una onada de calor en persones diabètiques, en pacients amb càncer o després d'una cirurgia bariátrica, entre altres.

La vocal d'Alimentació de l'Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Rosa Arnau Salvador, insisteix que cal tenir especial cura amb la hidratació en la població de risc, les persones de la tercera edat, els bebès, els xiquets i les mares lactants, ja que «són els més vulnerables a la deshidratació».

Consells per a prevenir la deshidratació en situacions d'onada de calor:

1. Beure entre 2 i 2,5 litres d'aigua

2. Beure encara que no es tinga set

3. El alcohol deshidrata

4. Menjar variat i equilibrat

5. Protegir-se de la calor evitant les eixides i les activitats en les hores de més calor

6. Si cal eixir al carrer, millor anar per l'ombra, amb el cap tapat amb una gorra o barret i roba lleugera de cotó i colors clars

Te puede interesar
Lo más visto