L'Ajuntament de Montán aposta pel seu oli autòcton amb la 'Fira Primerenca'

Celia Bou: "Aquesta activitat ajuda a impulsar l'oleoturisme i a posar en valor el nostre patrimoni i els paratges naturals”

General 27 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1889

L'Ajuntament de Montán ha pres la decisió de fer una important aposta per potenciar la promoció del seu oli autòcton amb la celebració de la 'Fira Primerenca de Montán' el cap de setmana del 15 i 16 de juliol. Aquesta fira es consolida enguany amb més de 20 activitats en un intens programa que posa l'accent en l'oliva Primerenca de Montán, la cultura de l'olivera i l'excel·lent oli d'oliva.

Amb aquesta trobada turística es pretén posar en valor una espècie d'oliva única, la Primerenca de Montán, que té un component especialment elevat de polifenols, i la seva funció cardioprotectora és àmpliament reconeguda. Aquesta varietat d'oliva és endèmica de Montán, convertint-se en una varietat única a tot Espanya.

Celia Bou, regidora de Turisme, ha assegurat que "qualsevol esforç és insuficient per posar en valor els nostres productes, els nostres paratges naturals, el nostre patrimoni i tots aquells atractius turístics que fan de Montán un destí turístic magnífic durant tot l'any". Aquesta iniciativa respon a l'interès de l'equip de govern liderat per l'alcalde, Sergio Fornas, en el turisme oliol com a atractiu turístic en zones rurals, aprofitant el capital territorial per preservar els paisatges de l'olivera i donar a conèixer els valors agraris del municipi, als quals s'afegixen els paratges naturals i el patrimoni històric-artístic, que fan de Montán un lloc idoni per visitar.

Celia Bou ha explicat que "diversos tallers ens acostaran a la cultura de l'olivera des de dins i al procés de producció de l'oli en la seva totalitat, des de l'olivera fins a la taula, passant per la recol·lecció de l'oliva al camp, l'extracció de l'oli i el seu envasament a l'almàssera".

La 'Fira Primerenca de Montán' tindrà lloc al barranc La Solanica, i en l'àmpli programa d'activitats destacaran activitats de cuina en viu, degustacions d'oli, degustacions de cervesa artesana, música en directe, visites turístiques guiades, visita a la cooperativa de Montán, tallers mediambientals, d'apicultura, de macramé i de reciclatge de samarretes usades, entre d'altres, així com una àmplia zona de lleure destinada als més menuts.

Tot això en un marc incomparable que durant aquests dos dies acollirà expositors que mostraran productes artesans i tradicionals de la zona, des de formatges i embotits fins a mel, farines ecològiques, vi, ginebra i artesans de la fusta.

La Fira està promoguda per l'Ajuntament de Montán i compta amb la col·laboració de la Cooperativa de Montán i agents turístics amb l'objectiu de potenciar el turisme del municipi, incloent-hi gastronomia, restauració, allotjaments i cultura. Tot allò que resulti atractiu per als visitants, turistes o viatgers és d'interès per al sector turístic i per al municipi.

Te puede interesar
Lo más visto