Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Port de Castelló aprova els seus comptes anuals i encara amb solidesa la consolidació de projectes com Octopus

Els ingressos generats per l'explotació van ser de 30,79 milions d'euros, i el resultat de l'exercici abans d'impostos és de 11,46 milions d'euros

General 27/06/2023 Redacció Redacció
IMG_1891

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Castelló ha aprovat per unanimitat les comptes anuals de 2022. Aquestes dades reflecteixen els èxits assolits per PortCastelló durant l'any, destacant com el de major aplicació de bonificacions, amb resultats econòmics favorables, una alta inversió i el menor nivell d'endeutament dels últims deu anys. Aquesta situació permetrà dur a terme importants infraestructures relacionades amb la connectivitat ferroviària, així com desenvolupar els projectes Octopus i Delphinidae, i impulsar la transformació digital per millorar l'eficiència del port i satisfer les necessitats de la Comunitat Portuària i els seus clients.

Pel que fa als ingressos d'explotació, aquests han ascendit a 30,79 milions d'euros, suposant un increment del 1,93% respecte a l'any 2021. Durant el 2022, el trànsit total ha estat de 20,9 milions de tones, amb una lleugera disminució del 1,39% respecte a l'any anterior, tot i ser el tercer millor any de la història del port en quant al trànsit total de mercaderies. Els costos d'explotació han augmentat un 7,93%, arribant als 21,50 milions d'euros, influïts en gran part per l'increment del cost de l'energia elèctrica i els costos de personal degut a la creació d'ocupació pública. Per tant, el resultat d'explotació del 2022 ha estat de 9,29 milions d'euros enfront dels 10,29 milions d'euros de l'any 2021.

Tenint en compte les càrregues financeres, s'obté un resultat de l'exercici abans d'impostos de 11,46 milions d'euros enfront dels 9,56 milions d'euros assolits el 2021. PortCastelló, un any més, tancarà el 2022 amb indicadors positius de solidesa financera: l'EBITDA ascendeix a 16,53 milions d'euros, el Cash-Flow a 16,27 milions d'euros i el Fons de Maniobra arriba als 51,93 milions d'euros.

Enrique Vidal, president de l'Autoritat Portuària de Castelló, ha destacat que el port de Castelló ha superat una vegada més el nivell de rendibilitat exigit per l'Organisme Públic Ports de l'Estat (OPPE) per aplicar reduccions de taxes i bonificacions.

Enrique Vidal ha explicat que "des de l'Autoritat Portuària continuarem treballant per oferir uns serveis competitius que atrauen nous trànsits i fidilitzen els actuals, seguint els principis del creixement sostenible, la integració del port amb el seu entorn i la província. El port de Castelló és el port de tots".

Te puede interesar

charla090823

L'Ajuntament d'Onda ha dut a terme una sèrie d'iniciatives en el marc del Programa d'Itineraris d'Inclusió Social

Redacció
General 07/09/2023

Durant el mes d'agost, amb l'objectiu de fomentar la salut i la igualtat de gènere entre els ciutadans de la localitat. Aquestes activitats s'emmarquen en la recerca de promoure la inclusió social i l'equitat de gènere a la comunitat, gràcies a la financiació proporcionada per la Unió Europea a través del Programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter