El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars continua amb les tasques de retirada de canyes amb l’objectiu d’adequar els camins i les rutes de la zona

El Servei de Manteniment ha dut a terme la talla de milers d’exemplars d’aquesta espècie invasora en diversos llocs del paratge fluvial

General 28 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1904

El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, continua amb els treballs d'adequació i manteniment de l'ampla xarxa de rutes i camins del paratge fluvial. El Servei de Manteniment està realitzant actuacions en diversos punts, incloent la ruta Verda, la ribera del Termet de Vila-real, la senda Botánica, el paratge de Santa Quitèria d'Almassora, els camins de l'Aigua, les àrees recreatives de les Reballadores i les llacunes artificials d'Almassora, així com les àrees recreatives de Carnissers i la zona d'aparcament propera al camí de la Cossa a Borriana.

Durant les últimes setmanes, s'han retirat milers d'exemplars de canyes invasores en aquests llocs, ja que aquesta espècie tendeix a colonitzar ràpidament el paratge. Les pluges primaverals han afavorit el creixement vegetatiu i, per tant, s'ha intensificat el treball de talla i trituració de les canyes per permetre la circulació lliure de persones que gaudeixen del paratge.

Aquestes actuacions de manteniment tenen com a finalitat preservar i protegir el paisatge, assegurant la seva accessibilitat i evitant l'avançament de les espècies invasores. D'aquesta manera, es garanteix que es pugui gaudir plenament de les activitats esportives, caminades i ciclisme en aquesta àrea natural protegida.

Te puede interesar
Lo más visto