Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

"Durant el cap de setmana del 25 al 27 d'agost, Morella amplia la celebració de l'Anunci”

"Les carrosses arribaran a la ciutat divendres i es mostraran a la plaça de l'església i al Pla dels Estudis fins a la batalla de confeti. S'ha decidit avançar el pregó i els altres actes institucionals al dissabte, en una reunió democràtica amb les carrosses ahir, amb una gran participació d'aquestes."

General 29/06/2023 Redacció Redacció
IMG_1923

Ahir es va celebrar una reunió entre les carrosses participants de l'Anunci del 55 Sexenni i l'Ajuntament de Morella. Aquesta reunió, la primera amb el nou equip de govern i tècnics municipals, va comptar amb una gran participació. Durant la trobada, es van prendre decisions democràtiques per realitzar alguns canvis respecte a edicions anteriors i allargar la duració de la festa durant tot el cap de setmana. Els principals canvis es centren en dinamitzar les desfilades de disfresses i carrosses del diumenge 27 d'agost, així com reubicar alguns actes.

Enguany, l'Anunci del 55 Sexenni es celebrarà els dies 25, 26 i 27 d'agost. Les carrosses entraran a la ciutat el divendres 25 d'agost i romandran exposades fins a la batalla de confeti a la plaça de l'església, al carrer de l'Hospital i al Pla dels Estudis. El pregó i els altres actes institucionals tindran lloc el dissabte 26 d'agost. El diumenge, hi haurà canvis en el recorregut de la desfilada de disfresses i en l'hora d'inici. Els participants sortiran de la Plaça Colom a les 15.00 hores per recórrer els carrers de Morella fins a Sant Miquel, seguit de la festa a les carrosses.

S'han inscrit un total de 43 grups per participar en l'Anunci del 55 Sexenni, amb 41 carrosses i dos grups que caminaran. Pròximament es realitzarà un sorteig per determinar l'ordre de desfilada dels grups.

L'Anunci es celebra cada sis anys, l'any anterior al Sexenni, i les dues festes estan estretament relacionades. Comparteixen les distincions de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial. Durant l'Anunci, que es durà a terme del 25 al 27 d'agost, la ciutat es veurà envaïda per la festa de disfresses i carrosses, amb una pluja de confeti que supera les 50 tones pels carrers.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha agraït profundament la feina de tots els membres de les carrosses per fer de l'Anunci una gran celebració. Ha destacat que aquesta festa no és només de l'Ajuntament, sinó de tot el poble, i per això es va donar l'oportunitat als membres de les carrosses de plantejar els canvis necessaris. L'alcalde ha expressat la voluntat de l'equip de govern de Morella de permetre que les decisions siguin preses pel poble, com s'ha fet en aquest cas, establint així un nou sistema de funcionament. Malgrat ser la primera trobada i no tenir informació prèvia sobre l'organització de la festivitat, la reunió ha estat molt profitosa segons Bernabé.

Te puede interesar

IMG_1991

Morella, en contra dels macroprojectes energètics als Ports

Redacció
General 04/07/2023

L’ajuntament va presentar al·legacions contra la línia MAT de Forestalia junt amb altres consistoris, veïnat i associacions de Portell i Cinctorres. També estudia com actuar enfront dels parcs solars projectats dins del terme municipal a la zona dels Llivis

charla090823

L'Ajuntament d'Onda ha dut a terme una sèrie d'iniciatives en el marc del Programa d'Itineraris d'Inclusió Social

Redacció
General 07/09/2023

Durant el mes d'agost, amb l'objectiu de fomentar la salut i la igualtat de gènere entre els ciutadans de la localitat. Aquestes activitats s'emmarquen en la recerca de promoure la inclusió social i l'equitat de gènere a la comunitat, gràcies a la financiació proporcionada per la Unió Europea a través del Programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter