"Durant el cap de setmana del 25 al 27 d'agost, Morella amplia la celebració de l'Anunci”

"Les carrosses arribaran a la ciutat divendres i es mostraran a la plaça de l'església i al Pla dels Estudis fins a la batalla de confeti. S'ha decidit avançar el pregó i els altres actes institucionals al dissabte, en una reunió democràtica amb les carrosses ahir, amb una gran participació d'aquestes."

General 29 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1923

Ahir es va celebrar una reunió entre les carrosses participants de l'Anunci del 55 Sexenni i l'Ajuntament de Morella. Aquesta reunió, la primera amb el nou equip de govern i tècnics municipals, va comptar amb una gran participació. Durant la trobada, es van prendre decisions democràtiques per realitzar alguns canvis respecte a edicions anteriors i allargar la duració de la festa durant tot el cap de setmana. Els principals canvis es centren en dinamitzar les desfilades de disfresses i carrosses del diumenge 27 d'agost, així com reubicar alguns actes.

Enguany, l'Anunci del 55 Sexenni es celebrarà els dies 25, 26 i 27 d'agost. Les carrosses entraran a la ciutat el divendres 25 d'agost i romandran exposades fins a la batalla de confeti a la plaça de l'església, al carrer de l'Hospital i al Pla dels Estudis. El pregó i els altres actes institucionals tindran lloc el dissabte 26 d'agost. El diumenge, hi haurà canvis en el recorregut de la desfilada de disfresses i en l'hora d'inici. Els participants sortiran de la Plaça Colom a les 15.00 hores per recórrer els carrers de Morella fins a Sant Miquel, seguit de la festa a les carrosses.

S'han inscrit un total de 43 grups per participar en l'Anunci del 55 Sexenni, amb 41 carrosses i dos grups que caminaran. Pròximament es realitzarà un sorteig per determinar l'ordre de desfilada dels grups.

L'Anunci es celebra cada sis anys, l'any anterior al Sexenni, i les dues festes estan estretament relacionades. Comparteixen les distincions de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial. Durant l'Anunci, que es durà a terme del 25 al 27 d'agost, la ciutat es veurà envaïda per la festa de disfresses i carrosses, amb una pluja de confeti que supera les 50 tones pels carrers.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha agraït profundament la feina de tots els membres de les carrosses per fer de l'Anunci una gran celebració. Ha destacat que aquesta festa no és només de l'Ajuntament, sinó de tot el poble, i per això es va donar l'oportunitat als membres de les carrosses de plantejar els canvis necessaris. L'alcalde ha expressat la voluntat de l'equip de govern de Morella de permetre que les decisions siguin preses pel poble, com s'ha fet en aquest cas, establint així un nou sistema de funcionament. Malgrat ser la primera trobada i no tenir informació prèvia sobre l'organització de la festivitat, la reunió ha estat molt profitosa segons Bernabé.

Te puede interesar
Lo más visto