Susana Ros recalca que Castelló ha aconseguit el rècord històric d'agents de seguretat i dóna per acabada l'etapa de retallades del PP

La cap de llista al Congrés pel PSOE critica que l'executiu de Mariano Rajoy reduís durant el seu mandat la meitat de la plantilla de policies nacionals

Política 02 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1967

La cap de llista socialista al Congrés, Susana Ros, remarca que la província de Castelló ha aconseguit enguany el màxim històric d'agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil en actiu coincidint amb la campanya d'estiu. Ros assenyala que, actualment, les comarques castellonenques disposen d'una plantilla d'un miler d'efectius "que vetllen per la nostra seguretat i la dels nostres drets i pel compliment de la llei". L'actual representant a Madrid apunta que "aquest rècord" es compleix després que el president Sánchez haja pres mesures per a acabar "amb el dèficit crònic d'agents de seguretat que patia Castelló i la resta de l'Estat". De fet, el nombre actual representa un 87 per cent més que el 2018, l'últim any del PP a la Moncloa.

En aquest punt, la cap visible del PSPV a les eleccions del 23J fa palés que mentre el PP va assumir l'administració de l'Estat entre 2012 i 2018 "es van perdre a Espanya 1.800 agents per any, 11.300 en tot aquest temps". L'executiu socialista ha aconseguit d'aquesta manera revertir la tendència a la baixa iniciada el 2011 amb la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern. Segons explica, el creixement de les plantilles ha estat possible amb el desbloqueig de les ofertes d'ocupació pública amb una taxa de reposició superior al cent per cent. "És indecent que les retallades del PP se centressin en la sanitat, l'educació i la seguretat i no en altres àmbits. Està clar que a Castelló li va millor quan governa el PSOE".

"Els i les socialistes tenim clar el que suposa tindre un major nombre d'efectius al carrer perquè puguem viure en un entorn tranquil i de confiança. En els pròxims anys treballarem per a seguir ampliant la presència de policies i guàrdies civils per a proporcionar la protecció efectiva que tota la ciutadania es mereix".

Pla d'infraestructures


Susana Ros subratlla el fet que el Govern central haja posat en marxa el Pla d'Infraestructures de Seguretat de l'Estat, el qual suposarà una inversió de 15 milions d'euros en la construcció i modernització de comissaries i casernes de la província. Una d'elles serà la central policial de Vila-real, una de les més reivindicades i per a  la qual s'han reservat huit milions d'euros per a la seua construcció. S'inclouen també millores en el quarter de la Guàrdia Civil de Borriana per valor de tres milions d'euros i 4,2 per al centre penitenciari de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto