La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Benicarló ha format més de 1.400 alumnes de secundària aquest any en jornades de prevenció

Aquests tallers s'han realitzat en tots els centres de secundària, batxillerat, FP bàsica i el Centre Integrat Públic de Formació Professional

Educació 02 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1968

La UPCCA ha centrat el seu treball en la prevenció del consum de drogues i les addiccions comportamentals. L'objectiu és fomentar el diàleg i la reflexió entre els alumnes, així com valorar la importància d'un oci i temps lliure educatiu i alternatiu que potenciï les seves habilitats i capacitats personals.

Els tallers han abordat temes com l'alcohol, el tabac i el cànnabis, que són substàncies amb un inici de consum precoç, àmpliament consumides al llarg de la vida i amb un impacte significatiu en la salut pública. En relació a les addiccions comportamentals, s'han tractat temes com l'abús del mòbil, els videojocs i les xarxes socials, informant sobre les estratègies utilitzades per aquestes aplicacions i les dificultats associades a l'addicció a les pantalles.

A més, s'ha posat un focus especial en la prevenció de la ludopatia, destacant els jocs d'atzar en línia, ja que la població jove és particularment vulnerable a aquesta malaltia. El programa de formació ha rebut una gran acceptació per part dels alumnes, que l'han valorat amb una mitjana de 8,7. La UPCCA ha expressat el seu agraïment als centres educatius per la seva col·laboració en la implementació d'aquest programa.

Te puede interesar
Lo más visto