Els tràmits per a la construcció del nou IES Ramón Cid de Benicarló estan en marxa

El proper dijous es durà a terme un Ple per a acceptar la delegació de competències, l'últim pas abans de la licitació del projecte. Aquest nou centre educatiu serà finançat amb una inversió de 19,6 milions d'euros per part de la Conselleria d'Educació

General 05 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2001

En aquest Ple extraordinari, l'única qüestió de l'ordre del dia serà l'acceptació de la delegació de competències, en el marc del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació, que és necessària per a poder dur a terme les obres de reforma de l'IES Ramón Cid. Aquest tràmit administratiu serà l'últim abans de licitar la redacció del projecte i posteriorment l'obra en si.

Cal recordar que, després de diverses reunions entre la unitat tècnica de la Direcció Territorial de la Conselleria d'Educació, la direcció del centre i els serveis tècnics municipals, es va decidir, el juny de 2022, enderrocar l'actual centre educatiu per a construir-ne un de nou, que comptarà amb instal·lacions modernes i funcionals adaptades a les necessitats actuals del professorat i de l'alumnat.

El projecte preveu l'enderrocament i la reconstrucció del centre educatiu en el mateix terreny, i comptarà amb 24 aules per a educació obligatòria, 8 per a batxillerat i 6 per a cicles formatius. També s'inclouran diverses aules de suport, espais docents específics com aules especialitzades, laboratoris i gimnàs, a més d'espais docents comuns com una biblioteca, despatxos, magatzems i sales polivalents, així com cafeteria i menjador, entre altres.

La delegació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport inclou el finançament total de les obres per un import de 19.618.015,01 euros, que cobrirà els contractes tant per les obres com pels serveis necessaris per a la seva execució. Aquests 19,6 milions d'euros es distribuiran en un període de cinc anys amb les següents anualitats: 3,6 milions per a l'any 2024, 5,9 milions per a l'any 2025, 4,7 milions per a l'any 2026, 3,8 milions per a l'any 2027 i 1,3 milions per a l'any 2028.

Te puede interesar
Lo más visto