Focus Pyme celebra a Castellnovo una trobada sobre el món rural viu i sostenible

Es tracta d'una jornada impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de l'IVACE, en la seva política de suport a l'emprenedoria innovadora

General 06 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2015

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) ha organitzat a Castellnovo el fòrum empresarial Focus Pyme sobre el món rural viu i sostenible, dirigit a aquelles entitats que treballen pel desenvolupament local i als ajuntaments de la zona de Castelló Sud, així com a emprenedors i empresaris de la zona.

Justo Vellón, director del CEEI Castelló, ha realitzat la presentació de la jornada defensant que "el món rural està viu i, a més, continua sent-hi de manera sostenible". Ha destacat que "des del CEEI Castelló volem treballar aquest tema amb intensitat des del diàleg amb tots els agents, perquè sou vosaltres els que més podeu aportar en aquesta potencial col·laboració que existeix actualment entre les empreses i el món rural en un territori com el nostre". Per la seva part, Eva Aparicio, regidora de Desenvolupament Rural de l'Ajuntament de Castellnovo, ha manifestat: "sempre he apostat pel territori, primer com a ADL de la localitat, com a gerent del GAL Castelló Sud i ara com a regidora de l'ajuntament. És un plaer recolzar, des de Castellnovo, aquestes accions i esdeveniments dirigits als agents del territori, als emprenedors i a les empreses, i més sent el primer que inauguro".

La jornada ha continuat amb una sessió de dinamització amb l'objectiu de crear sinergies entre els agents del territori, i ha estat organitzada per Cristina Herraiz de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies dins del seu conveni amb LABORA i moderada per Clara Aura Esteve, consultora homologada per a empreses en Economia del Bé Comú, facilitadora de municipis EBC i membre de l'Associació Valenciana de l'EBC. Aquesta activitat, dirigida a entitats que treballen pel desenvolupament local i ajuntaments de la zona de Castelló Sud, ha consistit en la realització de dinàmiques de grup amb dos objectius principals: en primer lloc, facilitar el coneixement i la comunicació interpersonal entre els diferents agents que conformen l'ecosistema emprenedor, i en segon lloc, generar un espai de discussió i reflexió per explorar i elaborar un possible model de treball en xarxa.

La segona part de la jornada ha comptat amb la celebració de dues taules rodones. La primera, "Innovació i Tradició en el món rural: empreses que trencen barreres".

Te puede interesar
Lo más visto