Vila-real dissenya una programació cultural i d'oci per a tots els públics que anima a viure l'estiu al Termet.

L'Ajuntament de Vila-real anima a gaudir de l'estiu amb una programació d'oci i cultura que posa el focus en el públic familiar

Cultura 07 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2018

Amb l'escenari principal al paratge de l'ermita i el Termet de la Mare de Déu de Gràcia, la campanya "Viu l'estiu al Termet" proposa a les famílies aprofitar al màxim aquest espai durant els mesos de juliol i agost. Hi haurà música, circ, teatre, tradicions, jocs a l'aire lliure, activitats esportives, gimcanes familiars i visites guiades per a posar en valor el patrimoni cultural i natural del municipi.

La Regidoria de Cultura i Tradicions, dirigida per Noelia Samblás, ha coordinat la programació en col·laboració amb diferents regidories i entitats de la ciutat. Samblás ha agraït el treball de tots els col·lectius per a fer possible una proposta estival que esperen que siga atractiva per al públic de Vila-real, especialment per a les famílies. A més, ha destacat el privilegi d'organitzar les activitats en un enclavament com l'ermita i el Termet de la Mare de Déu de Gràcia.

Com a novetat en aquesta edició, destaquen els dijous de circ amb sis espectacles en la plaça del Pastoret a càrrec de diferents companyies. Aquesta proposta té com a objectiu oferir una major varietat al públic i provar nous formats que esperen que sorprenguen i agraden.

La programació ja ha començat i continua aquest cap de setmana amb el cicle "Plectre a la fresca" a la plaça del Pastoret, amb dues actuacions a càrrec del Duo Canelobre i l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega de Vila-real. També es realitzarà el concert d'estiu de la Banda Jove de la Unió Musical La Lira, així com una classe magistral de cant líric organitzada per Crea Escena. La música també tindrà presència a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, amb la XX Campanya de concerts d'intercanvi a càrrec del Cor Da Capo Benicarló.

Durant el mes de juliol, no faltarà el ball de plaça a càrrec del Grup de Danses el Raval, així com els actes de la vespra de Sant Jaume. Enguany, amb les eleccions el 23 de juliol, els actes es realitzaran la nit del 24 de juliol, amb el tradicional toc de l'avemaria i el concert de La Lira des del campanar de l'església Arxiprestal. Hi haurà també teatre en anglès i teatre en valencià, a més de les activitats esportives habituals de l'estiu com l'Aquatló escolar, l'Open de natació adaptada i el triatló IX Infinitri Sprint.

Per al públic familiar, durant els mesos de juliol i agost es realitzaran gimcanes per conéixer la història del Termet i del Millars. També es mantindran les visites i rutes guiades que posaran en valor el patrimoni cultural i natural del paratge, a càrrec de l'empresa Arqueocas. Una altra cita familiar serà la Festa del Fanalet, impulsada pel Grup de Danses el Raval, que enguany se celebrarà a finals d'agost.

Les exposicions en els diferents espais museístics de la ciutat completaran la programació, amb propostes com la mostra sobre el jaciment Vil·la Filomena o una exposició sobre la fauna del Termet i la paleontologia castellonenca, impulsada per EDC Natura, que acostarà als visitants a la història dels dinosaures a la província. A més, les biblioteques de la ciutat també romandran obertes en horari de matí per a facilitar el préstec i consulta de llibres durant aquests mesos estivals.

Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-real posa a la disposició de la ciutadania el servei gratuït de bus urbà Groguet, que augmenta la freqüència de trajectes al Termet durant els mesos de juliol i agost per a facilitar els desplaçaments fins al paratge.

Te puede interesar
Lo más visto