El PSOE critica al PP per formar governs amb Vox, obrint una nova etapa d'intolerància que ja es nota amb censures i la marginació de les víctimes del masclisme

Susana Ros, cap de llista socialista al Congrés, assenyala que a tota Espanya "no hi ha cap acord de govern" amb Bildu, mentre que Feijóo ha donat la clau d'executius als ultras en més de 140 ciutats espanyoles

Política 07 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1903

La número u al Congrés pel PSPV de Castelló, Susana Ros, subratlla que els acords de govern entre el PP i Vox "són reals" a la Comunitat Valenciana i en més de 140 ciutats espanyoles "que ja estan retrocedint en molts drets i llibertats". "No és cap invent com sí que ho és el missatge que propaguen les dretes quan parlen d'aliances entre el PSOE i Bildu". Ros assegura que a tota Espanya no es trobarà cap acord signat que done competències executives a membres de Bildu "perquè simplement no n'hi ha". "No hi ha cap membre d'aquesta formació en cap govern espanyol, ni un, ni a nivell municipal, ni autonòmic ni estatal".

"El tàndem PP-Vox està obstinat en amagar allò que de veritat importa i, si cal, ressusciten la banda terrorista ETA sense pudor per beneficiar-se electoralment del dolor de la societat i de les víctimes". Susana Ros insta els dirigents del PP i Vox a especificar quines iniciatives han pactat el PSOE i EH Bildu "per trencar Espanya". "Cap", puntualitza. "El que sí que trobem són polítiques que venen a trencar la convivència social a Espanya, aprofundint en l'odi cap al col·lectiu LGTBI; censurant pel·lícules, obres de teatre i llibres com en els temps més obscurs del franquisme; negant l'existència de la violència que més mata al nostre país, la masclista; i promovent el negacionisme d'un canvi climàtic que ja patim i que està deixant els camps secs". "En 20 dies hem retrocedit més de 40 anys d'avanços".

La representant del puny i la rosa defensa que el que es tracta en aquestes eleccions és decidir quin dels dos models de país volem per a les generacions futures. "O una Espanya que abraça la intolerància i el rebuig al que és diferent o una Espanya conciliadora que protegeix la gent, conquista nous drets i construeix una societat més justa". Ros veu amb angoixa com moltes localitats i comunitats estan posant en entredit les conquestes en termes de llibertats públiques. "No podem permetre que ho facen des de Madrid".

La cap de llista adverteix que votar al PP de Feijóo "serà catapultar Vox a la Moncloa, des d'on tindrà mà per estendre la seva censura ideològica, promoure l'antieuropeisme en plena presidència espanyola de la UE i oficialitzar la desaparició de la violència de gènere a Espanya, deixant indefenses les milers de víctimes que pateixen aquests abusos". "A la Comunitat Valenciana ja hem vist la pitjor cara del PP pactant amb un condemnat per maltractar psicològicament la seva parella".

Susana Ros reivindica la unió del progressisme sota l'ombrel·la del PSOE "per frenar l'onada ultra i perquè Espanya continuï sent aquest referent de país obert, modern i tolerant que fa que sigam el país on tot el món vol viure".

Te puede interesar
Lo más visto