El GAL Maestrat Plana Alta té previst dur a terme el segon Concurs de Fotografia per a triar els guanyadors entre més d’un centenar d’imatges

Amb el lema ‘El millor del meu poble’, l’objectiu d’aquest concurs és posar en valor i potenciar els atractius dels 24 municipis que formen part d’aquest grup

Cultura 08 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2033

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha rebut més de cent imatges per participar en el II Concurs de Fotografia amb l'objectiu de mostrar el millor que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació. En total, 36 artistes han passat a la fase final d'aquest certamen després d'eliminar algunes fotografies que no complien les condicions exigides a les bases.

El següent pas serà convocar el comitè de selecció, format per experts i representants del GAL Maestrat Plana Alta, per determinar quines fotografies són les mereixedores dels tres premis. Aquest procés es desenvoluparà i es donarà a conèixer al llarg d'aquest mes de juliol.

Cal tenir en compte que fa dos mesos, el GAL Maestrat Plana Alta va convocar el II Concurs de Fotografia amb l'objectiu de posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló. El lema d'aquest segon concurs era 'El millor del meu poble' i estava obert a totes les persones majors d'edat interessades, sense necessitat que siguin residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha explicat que "no solament hi ha imatges de gran qualitat, sinó que a més representen el millor que ofereixen els nostres pobles. Cal tenir en compte que l'objectiu d'aquest concurs és mostrar el millor que té la nostra terra, que és moltíssim. Volem visibilitzar el millor dels nostres pobles, allò que els fa únics, allò que més t'agrada d'ells, com les costums, la gastronomia, els llocs, les persones, les tradicions... És una forma diferent de promocionar tot allò que fa del territori rural un lloc privilegiat que cal potenciar".

El primer premi d'aquest concurs està dotat amb 500 €, el segon premi amb 200 € i el tercer amb 100 €.

Per participar, calia seguir el perfil @galmaestratplanaalta a #Instagram i, a continuació, cada participant havia de compartir les imatges al seu perfil amb l'etiqueta #elmillordelmeupoble i etiquetar el GAL. S'havia d'indicar el títol de la imatge i el poble on s'havia pres la foto, que havia de ser en algun dels 24 municipis integrats en el GAL Maestrat Plana Alta. Després, s'havia de compartir l'entrada a les històries etiquetant el GAL i enviar la imatge a [email protected].

Així, les fotografies presentades en aquest concurs són de paisatges bonics, escenes costumistes del dia a dia al poble, imatges curioses o atractives, en les quals l'element protagonista és el territori rural dels municipis que conformen el GAL Maestrat Plana Alta.

L'àmbit territorial de les fotografies queda acotat als 24 municipis pertanyents al GAL Maestrat-Plana Alta. A més, les fotografies han de ser originals, inèdites i no haver estat premiades en altres concursos fotogràfics ni estar pendents de resolució en cap altre. No s'accepten fotomuntatges, però s'autoritza l'edició digital amb correccions de color, lluminositat, etc. En cas de dubtes, el jurat podrà sol·licitar a l'autor l'arxiu original per a la seua comprovació.

Han participat persones majors de 18 anys i residents a Espanya, amb l'excepció dels membres del jurat i els seus familiars directes. Cada participant ha pogut concursar amb un màxim de tres obres, les quals han de ser originals.

Els participants assumeixen total responsabilitat com a únics autors de les obres, garantint que no hi ha drets de tercers i eximint qualsevol reclamació per drets d'imatge sobre les obres presentades al concurs. A més, les obres participants podran ser utilitzades per a la realització de comunicacions del Grup d'Acció Local Leader.

Es valorarà l'originalitat, la qualitat i l'adequació al tema del concurs.

La selecció de les obres premiades es farà mitjançant l'avaluació dels membres d'un jurat que es constituirà per a aquest propòsit. Aquest jurat seleccionarà un màxim de 30 obres finalistes, de les quals triarà les fotos guanyadores. Amb les fotos finalistes, el GAL podrà realitzar una exposició o difusió a través dels seus canals de xarxes socials, així com amb la resta de les obres participants. El jurat estarà format per membres de la Junta Directiva del Grup d'Acció Local i per una representació d'artistes del territori.

Els criteris d'avaluació del jurat seran tres: originalitat de les fotografies, qualitat artística i tècnica de les fotografies i adequació al tema de la categoria.

Te puede interesar
Lo más visto