El PSPV de Morella expressa la seva preocupació per l'eliminació de les Comissions Informatives Municipals

Aquesta serà la primera vegada que succeeix en democràcia. A més, gràcies a l'acord entre els Independents i el PP, el partit més votat, els socialistes morellans es queden sense representació a la Mancomunitat dels Ports

Política 08 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2036

Els socialistes de Morella adopten una postura constructiva i de col·laboració durant el Ple que aprova el funcionament de l'ajuntament per aquesta legislatura. A més, presenten una proposta per a crear tres comissions informatives addicionals a part de la Comissió de Comptes, que és obligatòria segons la llei.

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Morella mostra la seva disconformitat amb la decisió d'eliminar les Comissions Informatives Municipals durant la sessió organitzativa de la nova corporació. Aquesta mesura ha estat adoptada pel nou equip de govern format pels Independents per Morella amb el suport del PP.

Per als socialistes, les comissions informatives són fonamentals per al bon funcionament municipal, tant per al govern com per a l'oposició, ja que proporcionen un espai formal de diàleg, participació i treball conjunt entre els diferents grups polítics. El fet de tenir comissions permet abordar els temes amb una major participació, debat i aportacions durant el plenari. A més, és important destacar que l'eliminació d'aquestes comissions no suposa un estalvi econòmic rellevant, ja que el grup socialista no ha demanat una reducció en les assignacions relacionades amb aquestes comissions, com sí han fet els Independents i el PP.

Per tant, des del Grup Municipal Socialista, s'ha optat per no votar simplement en contra d'aquesta decisió, sinó que s'ha presentat una proposta constructiva per a la creació de tres comissions informatives addicionals (obres, àrees socials i promoció econòmica), a més de la Comissió de Comptes que és obligatòria per llei. Aquesta proposta busca garantir un funcionament adequat i constructiu, permetent que tots els regidors i regidores puguen treballar i tractar els temes municipals de manera més efectiva.

Rhamsés Ripollés, portaveu del grup socialista, ha destacat que "la decisió d'eliminar les comissions informatives és contrària als principis de transparència, participació i informació que el senyor Sangüesa va prometre durant la presa de possessió. Aquesta decisió, que es produeix per primera vegada en democràcia a l'ajuntament, sembla ser una estratègia del govern i el PP per dificultar la tasca de l'oposició del grup municipal socialista". Ripollés també ha expressat l'esperança que aquesta decisió puga ser rectificada durant el proper plenari i que es puga acceptar la proposta constructiva i participativa elaborada pel grup socialista, ja que aquesta proposta beneficia tant els veïns i veïnes com les iniciatives municipals que es desenvolupen de manera més efectiva i eficient.

D'altra banda, el grup socialista lamenta també que, a causa de l'acord entre els Independents i el PP, s'haja exclòs el seu partit de tenir un representant a la Mancomunitat dels Ports, malgrat ser el grup més votat. Aquesta situació contrasta amb altres ajuntaments de la comarca on cada partit té un representant a la Mancomunitat.

El Grup Municipal Socialista, com a oposició a l'Ajuntament de Morella, manté una postura constructiva i lleial en el Ple. A pesar dels desacords esmentats, durant el Ple també s'han aprovat altres aspectes organitzatius, com el règim de sessions, la delegació de responsabilitats municipals, la constitució dels grups polítics i l'establiment de les retribucions. En aquest sentit, l'alcalde Bernabé Sangüesa té una dedicació exclusiva i el regidor Javier Amela té una dedicació parcial.

Te puede interesar
Lo más visto