Amparo Marco: "el mateix PP que va intentar anul·lar per via judicial el matrimoni igualitari 'per antinatural' ara promou amb Vox la censura al col·lectiu LGTBI"

La candidata socialista al Senat destaca des de l'Orgull Rural de Soneja que totes les lleis que han garantit que hui les persones LGTBI siguen ciutadanes i ciutadans de primera, com la resta, tenen el nom del PSOE

General 09 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2074

El PSPV de Castelló ha mostrat el seu suport al col·lectiu LGTBI de la província participant activament aquest cap de setmana en la celebració de l'Orgull Rural a Soneja. En aquest context, la cap de llista al Senat, Amparo Marco, ha subratllat que "Espanya és un país tolerant i obert que entén la diversitat de les persones" i que "ara més que mai és el moment de plantar cara als qui volen trencar la convivència i estendre l'odi cap a aquells que desitgen estimar en llibertat". Marco ha expressat la seua preocupació pel que considera "una ofensiva des de les institucions governades pel PP amb el suport de Vox contra molts ciutadans i ciutadanes de Castelló". "Em sobresalta veure com el PP dóna legitimitat a aquest discurs, provocant fins i tot incidents com la retirada de banderes de l'arc de Sant Martí i la seua substitució per banderes franquistes en alguns ajuntaments propers". "Estem retrocedint a passos forçats".

La candidata del PSPV acusa el Partit Popular de Feijóo de "treure's la màscara de tolerància per mostrar l'homofòbia que sempre ha caracteritzat el seu ADN". Marco recorda que "el mateix PP que cada any s'enrotlla amb la bandera multicolor de l'Orgull és el mateix que va lluitar judicialment per anul·lar el matrimoni igualitari argumentant que és antinatural, i ara promou, amb el suport de l'extrema dreta de Vox, la censura de llibres, obres de teatre i pel·lícules amb contingut LGTBI". "A Castelló de la Plana hem presenciat la supressió de l'àrea municipal LGTBI i a Orpesa l'alcaldessa de Ciutadans, amb els vots del PP i Vox, s'ha desfet de totes les polítiques que el PSPV havia posat en marxa per a construir una societat més igualitària". L'aspirant al Senat denuncia que "el PP no mostra cap mena de reticència envers aquest nou marc ideològic que Vox està imposant a les institucions, ja que se sent còmode amb ell".

El PSOE, garant de llibertats

La representant del puny i la rosa assegura que el PSOE "serà recordat com el partit que més ha fet pel col·lectiu LGTBI en la història": "Totes les lleis espanyoles que han garantit que les persones LGTBI siguen ciutadanes i ciutadans de primera, al mateix nivell que la resta, porten la signatura del Partit Socialista Obrer Espanyol". Marco destaca l'eliminació de l'homosexualitat com a delicte en el codi penal, la llei del matrimoni igualitari i les lleis trans i LGTBI.

"El 23J votem per decidir si volem continuar sent un país obert i tolerant o si obrim les portes a l'obscuritat dels armaris i els ministres censors. El 23J apostem pel PSOE i per Pedro Sánchez com a barrera de contenció davant el radicalisme de Feijóo i Abascal en la presidència del Govern".

Te puede interesar
Lo más visto