El PSPV de Castelló utilitza les espàtules per netejar els espais públics vandalitzats amb consignes difamatòries contra el PSOE i Pedro Sánchez

Les candidates Susana Ros i Amparo Marco exigeixen que l'espai públic es mantinga "neutral" i demanen posar fi a la crispació que "alimenta els fanàtics que defensen amb violència les seues idees"

Política 09 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2075

El PSPV de la província de Castelló ha posat en marxa una brigada de neteja que s'encarregarà d'eliminar els adhesius i les pintades amb missatges difamatòris contra el Partit Socialista i el president del Govern, Pedro Sánchez, que han aparegut en les últimes setmanes en fanals, senyals i contenidors de tota l'àrea metropolitana de Castelló. El grup s'ha estrenat aquest diumenge a la via verda entre Benicàssim i Orpesa, un punt molt transitat que ha vist com el mobiliari públic s'ha deteriorat a causa de l'acció organitzada de la 'kale borroka' de dretes provincial.

Membres del Partit Socialista i de la candidatura del 23J, amb Susana Ros i Amparo Marco al capdavant, han participat amb raspall i espàtula en aquesta iniciativa que han batejat com a "neteja democràtica". Tant Ros com Marco han exigit que l'espai públic mantinga la neutralitat durant la campanya i que "no es contamine l'opinió pública amb desqualificacions i mentides".

"La via verda i el mobiliari urbà, el manteniment del qual paguem de les nostres butxaques, no han de patir l'odi d'algunes persones", afirmen. "En els últims dies hem vist com els enemics de la democràcia s'han centrat en aquest corredor per desfer la seua ràbia contra el PSOE i hem vingut a posar-hi fi. Són una organització antidemocràtica i descobrirem qui són perquè donen explicacions davant la justícia".

Petició de joc net


La número u al Congrés, Susana Ros, ha reiterat una vegada més la seua petició a les dretes de baixar els decibels i el nivell de crispació "perquè estan generant un caldo de cultiu que treu el pitjor dels rostres humans, la intolerància". "S'està encoratjant els fanàtics a defensar amb violència les seues idees". Ros adverteix que "la convivència social està en joc si el PP i Vox prenen el control del país i imposen a gran escala el seu model de pensament tancat on no hi caben tots". "Demanem una campanya neta, una campanya on es confrontin programes i models de país des del respecte i la tolerància a les discrepàncies lògiques entre partits".

L'acció ha durat tot el matí i s'ha traslladat posteriorment al passeig marítim de la localitat costanera. Durant la propera setmana, la brigada durà a terme les seves tasques a Castelló de la Plana, una ciutat que ha estat patint la manca de civisme de les dretes des de les últimes eleccions autonòmiques i municipals.

Vot contra la intolerància

La socialista ha demanat el vot per al PSOE per frenar l'onada de censura i intolerància contra el progressisme que Vox està incitant amb el beneplàcit del PP. "En la seua societat no cabem totes i tots, i això és el pitjor que ens pot passar com a societat, per això l'única opció per a la concòrdia és votar el PSOE i el president Pedro Sánchez".

Te puede interesar
Lo más visto