El PSOE presenta el seu programa "més social" amb l'increment de sous i pensions com a bandera i el compromís d'impulsar el creixement de la indústria

Les caps de llista al Congrés i al Senat destaquen el perfil humà d'un pla de govern que contempla l'ampliació dels permisos de maternitat, la reducció de les llistes d'espera i la inclusió de l'odontologia en la cartera de serveis públics

Política 12 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2116

El PSPV de Castelló ha presentat el seu programa de compromisos electorals amb l'objectiu d'aconseguir durant quatre anys més les claus de la Moncloa. El programa posa un fort èmfasi en les qüestions socials, com l'increment progressiu dels salaris, la revalorització de les pensions i la formació gratuïta al llarg de la vida.

Les caps de llista al Congrés i al Senat, Susana Ros i Amparo Marco, han explicat detalladament les propostes amb les quals volen guanyar la confiança dels votants a Castelló. El programa inclou polítiques per consolidar el creixement econòmic, aconseguir la plena ocupació, augmentar els salaris i les pensions, i blindar per llei que el salari mínim interprofessional (SMI) sigui sempre el 60% del sou mitjà. També es fa una aposta decidida per la transició energètica cap a fonts d'energia més barates i renovables per impulsar la indústria.

En matèria d'igualtat, s'impulsarà l'ampliació dels permisos de maternitat i paternitat de 16 a 20 setmanes. Hi ha un compromís clar per acabar amb la prostitució i la gestació subrogada, i es vol combatre els missatges negacionistes de la violència de gènere a través de l'educació.

Pel que fa als serveis socials i la sanitat, es pretén ampliar la cartera de serveis públics amb especialitats com odontologia, fisioteràpia i psiquiatria, i establir límits als temps d'espera en operacions quirúrgiques.

Pel que fa a l'educació, es proposa que els estudis universitaris siguin gratuïts per a aquells estudiants que superin totes les assignatures en el primer intent. També es planteja avalar l'entrada al mercat immobiliari i l'adquisició de vivendes per vendre-les a preus assequibles perquè els joves puguin accedir-hi.

Les caps de llista coincideixen en el missatge que el PSOE surt a guanyar les eleccions generals i frenar l'avanç de les dretes. Destaquen l'agenda reformista que ha guanyat drets i llibertats al país i insten a no retrocedir en els avenços aconseguits.

Te puede interesar
Lo más visto