Onda s'està preparant per a celebrar les festes en honor al Santíssim Salvador amb dos dies plens de litúrgia, música, fira comercial i activitats infantils

Durant els dies 5 i 6 d'agost, la ciutat rendirà homenatge al seu Sant Patró amb un programa d'activitats per a tots els públics.

Cultura 13 de julio de 2023 Redacció Redacció
SALVADOR 2023 - ONDA

Aquests dos dies grans, el 5 i 6 d'agost, la ciutat d'Onda vibrarà amb la celebració del Santíssim Salvador, el Sant Patró de la localitat. La regidora delegada de l'ermita, Maribel Raigada, ha presentat aquest matí davant dels mitjans de comunicació el programa d'actes, acompanyada per l'edil de Festes, Sergio Puig, i la responsable de Turisme i Comerç, Maria Baila.

El dissabte 5, la fira comercial obrirà les seues portes a les 18 hores a l'ermita mateix, i una hora després, a les 19 hores, començarà la multitudinària romeria des de la zona esportiva de la ciutat, acompanyada per dolçainers i tabaleters. Durant el camí, l'Ajuntament ha habilitat un punt on es repartirà aigua als romers juntament amb un detall, a més d'un altre que s'entregarà a l'inici del camí, en el Casal Jove. En arribar a l'ermita, el Grup Scout d'Onda repartirà coca i granissat per a recuperar forces, i després tindran lloc les actuacions del Grup de Ravalers i Moriscos, el Grup Folklòric i l'associació Riu Sec - Onda Baila.

Horari de Misses

Els onders i les ondines que desitgen honrar al Sant i assistir a les misses podran fer-ho el dissabte en tres horaris: a les 21:00, 22:00 i 23:00 hores; i el diumenge en quatre eucaristies: a les 00:00, 01:00, 08:00 i 12:00 hores, sent la missa major aquesta última.

Servei especial d'autobús

Com és habitual, l'Ajuntament posarà en marxa un servei d'autobús gratuït fins a l'ermita, amb sortida des de l'avinguda Montendre. El dissabte 5 d'agost, hi haurà un itinerari ininterromput des de les 19:00 fins a les 2:30 hores; mentre que el diumenge 6 d'agost, el transport estarà disponible entre les 10:00 i les 13:30 hores, i entre les 17:30 i les 20:00 hores. A més, s'oferirà un autobús adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda el diumenge, amb sortida a les 7:30 hores i retorn a les 9:30 hores.

En relació a això, Raigada ha comentat: "La festivitat de l'El Salvador representa el sentiment de tot un poble, en què tots els onders manifesten la seva devoció al Sant Patró. Per això, des de l'Ajuntament hem treballat per a oferir el millor programa d'actes i preservar les nostres estimades tradicions".

Orquestra i DJ

La part lúdica de les festes estarà marcada per la música, amb les actuacions dels DJ's Ocultas i Ángel González, a més de la música de l'orquestra Alabama durant la matinada del diumenge al recinte multiusos.

Finalment, els més menuts també tindran l'oportunitat d'aprendre i gaudir amb un taller infantil de manualitats, que tindrà lloc el diumenge de 18:00 a 20:00 hores a l'ermita mateix.

Fira comercial

Enguany, la fira comercial tornarà a omplir-se dels productes dels comerços locals durant els dos dies, amb horaris de 18:00 a 20:00 hores el dissabte, i de 10:00 a 20:00 hores el diumenge. Per a aquells comerciants interessats a participar, poden inscriure's a través de la pàgina web de l'Ajuntament d'Onda www.onda.es El termini d'inscripcions estarà obert fins al dijous 20 de juliol.

Te puede interesar
Lo más visto