La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, cedirà un vehicle a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a la província de Castelló

Aquest vehicle facilitarà els desplaçaments dels pacients oncològics, oferint-los un servei de trasllat als centres sanitaris per rebre els seus tractaments oncològics

General 13 de julio de 2023 Redacció Redacció
Presidenta Diputación Reunión AECC

A més, aquest vehicle també servirà perquè els professionals de l'AECC puguen desplaçar-se per atendre als pacients per tota la província, facilitant un millor servei i, sobretot, evitant llargs desplaçaments als pacients oncològics. D'aquesta manera, s'atendran els pacients oncològics en situació de vulnerabilitat i l'Associació podrà acostar els seus serveis a tota la província amb equitat.

Aquest compromís s'ha posat de manifest en la reunió que la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha mantingut amb el president de l'AECC a la província, Carlos Ulldemolins, i la gerent de l'entitat, Salomé Esteller Roda.

"La sanitat i la prevenció són crucials i estan en el centre del nostre programa de Govern de la Diputació". Així s'ha referit la presidenta, Marta Barrachina, davant les necessitats detectades en l'àrea sanitària i ha insistit que "destinarem els recursos necessaris i reivindicarem davant de qualsevol institució perquè arriben tan aviat com siga possible les inversions requerides".

Un dels temes als quals la màxima dirigent de la institució provincial ja s'ha compromés a abordar de manera urgent és la necessitat d'augmentar el nombre de mamògrafs a la província de Castelló amb el doble objectiu de complir els terminis i que les dones que viuen en municipis de l'interior de la província no hagen de realitzar llargs desplaçaments per a realitzar-se les proves necessàries.

La Comunitat Valenciana compta amb 24 Unitats de Prevenció de Càncer de Mama (UPCM) i només dues d'elles estan a la província de Castelló. Per això, totes les dones de la província de Castelló han de desplaçar-se a Vinaròs, Castelló o Sagunt. "La detecció precoç del càncer de mama és primordial en aquesta lluita contra la malaltia i per això des de la Diputació de Castelló treballarem perquè es materialitze la instal·lació de més unitats de prevenció de càncer de mama a la província, amb equips de última generació en centres de salut de Segorbe, Onda, l'Alcora i la Vall d'Uixó", ha comentat la presidenta de la Diputació.

A més, la presidenta ha subratllat que "treballarem per recuperar la referència oncològica a l'Hospital Provincial que mai hauria d'haver-se perdut perquè Castelló continue sent un exemple a seguir en aquest àmbit". Marta Barrachina ha insistit que "davant aquest desafiament mèdic i social, hem d'unir esforços, invertir en investigació i programes de detecció precoç contra el càncer de mama i treballar per millorar la supervivència de les pacients actuals i futures".

Te puede interesar
Lo más visto