La Diputació de Castelló crea l'àrea de Pesca per a enfortir i defensar un sector clau a la província

Marta Barrachina lidera aquesta iniciativa per a ser la veu de les Confraries de Pescadors i promoure una activitat estratègica

Política 14 de julio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
Reunión Marta Barrachina y Andrés Martínez

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha establit el primer àrea de Pesca en la institució provincial amb l'objectiu de defensar i recolzar a un sector fonamental a la província. "La pesca és crucial a la nostra regió i és imprescindible comptar amb una àrea específica en la Diputació que defense els interessos dels pescadors i parle el seu mateix llenguatge", va explicar Barrachina.

La presidenta va emfatitzar la importància de brindar una atenció especialitzada a la pesca des de la Diputació, ja que es tracta d'un sector estratègic a la província, una activitat vital en els municipis costaners de Castelló, així com un símbol de la gastronomia i una font de salut. "Per això, des del Govern de la Diputació, apostem per tindre un diputat provincial de Pesca que aborde els problemes específics d'aquest sector", va assenyalar Marta Barrachina després de la primera reunió amb el vicepresident i diputat de l'àrea, Andrés Martínez.

Durant la trobada, es van abordar les principals demandes del sector pesquer a la província, les quals seran transmeses a les autoritats competents amb la finalitat de garantir que els pescadors tinguen les millors oportunitats i siguen respectats. Entre les demandes destaquen la possibilitat de treballar un mínim de 180 dies a l'any per a garantir la viabilitat econòmica de les empreses pesqueres, així com brindar als mariners opcions per a cotitzar i assegurar la desocupació. A més, s'instarà l'Administració a realitzar els pagaments de les vedes, i la Diputació de Castelló es comprometrà a fer costat als pescadors en la consecució d'aquestes reivindicacions.

L'àrea de Pesca de la Diputació Provincial de Castelló també treballarà per a abordar les pèrdues de caladors, els costos de combustibles, així com impulsar la creació de programes de Formació Professional Dual en Pesca i la creació d'un Observatori per a la Recerca i desenvolupament de la Pesca.

Te puede interesar
Lo más visto