El PSOE aposta per fer la universitat i el transport públic gratuïts per a joves i facilitar l'accés a un habitatge digne i assequible

La cap de llista al Congrés per Castelló considera que "hem d'assegurar que la joventut d'avui no visca pitjor que els seus pares i mares"

Política 14 de julio de 2023 Redacció Redacció
Reunió UJI

La candidata del PSPV al Senat, Susana Ros, ha remarcat en una visita recent a la Universitat Jaume I de Castelló del costat de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que "les mesures enfocades a la joventut tindran un pes important en el pròxim executiu encapçalat per Pedro Sánchez". Ros ha indicat que "els i les joves seran els grans protagonistes de la legislatura que prompte encetem" gràcies a iniciatives com la gratuïtat de la universitat pública o l'impuls de polítiques d'habitatge.

"Entre els nostres compromisos proposem l'exempció del pagament de taxes per a l'alumnat universitari i de Formació Professional que aprova a la primera". La cap de llista socialista considera que amb aquesta mesura "incentivarem l'esforç de l'estudiantat i acabarem amb una barrera, l'econòmica, que condicionava en alguns casos l'accés a la universitat de joves vulnerables". "L'augment del lloguer i de les taxes ha convertit estudiar en una missió impossible per a moltes famílies. No ens podem permetre que persones vàlides hagen d'abandonar els estudis per no poder fer front a les mensualitats". Juntament amb aquesta iniciativa, el programa del PSOE contempla la creació de 250.000 noves places de FP i el desenvolupament d'un intercanvi internacional per al batxillerat.

"Amb més formació i l'aprovació de l'Estatut del Becari, amb el qual acabarem amb les males pràctiques de les empreses i els contractes no remunerats, tractarem de donar dignitat laboral als i les nostres joves i abordarem el problema de l'atur juvenil".

Polítiques d'habitatge i de mobilitat Dins del document programàtic, hi ha dos altres eixos per a aquest col·lectiu, com l'accés a l'habitatge o la mobilitat. "L'objectiu és clar: assegurar per via dels fets que la joventut d'avui no visca pitjor que els seus pares i mares". En aquest sentit, la representant del partit proposa la posada en marxa d'un pla per a facilitar un sostre assequible a les persones joves amb la construcció de 90.000 habitatges oficials per a lloguer. "L'Estat ha de brindar totes les oportunitats a la joventut perquè puguen superar els obstacles que es troben a l'hora d'emancipar-se".

Pel que fa a la mobilitat, l'anunci del president Sánchez és que si la ciutadania confia de nou el govern al Partit Socialista, els menors de 24 anys podran fer ús del transport públic de forma gratuïta. "Ens adaptem a un context de canvi climàtic i de necessitat de promoure la mobilitat sostenible i col·lectiva".

Augment del salari mínim interprofessional En la legislatura que ara s'acaba, s'han pres moltes decisions per a dignificar la vida de la joventut castellonenca. "En els últims cinc anys, hem aprovat pujades sense precedents del SMI, augmentant-lo en quasi un 50 per cent, o una reforma laboral que ha fet que ara tres de cada quatre contractes siguin indefinits". La número u a la Cambra Baixa promet que la línia d'augmentar els sous "continuarà" els pròxims exercicis.

Durant la visita a l'UJI, s'ha mantingut una reunió amb la rectora, Eva Alcón, en la qual també han participat les integrants de la llista al Senat Amparo Marco i Eva Redondo.

Te puede interesar
Lo más visto