Cents de persones van gaudir ahir dissabte de la primera jornada de la 'Fira l'Artesana de Montán'

Un esdeveniment que posa en valor aquest producte autòcton de característiques úniques en el municipi d'Alto Mijares. Aquesta fira es centra en la varietat d'oliva Temprana, autòctona de Montán, i l'oli que se'n produeix és beneficiós per a la salut

General16 de julio de 2023RedaccióRedacció
IMG_2169

A més de l'oli, hi ha més de 40 expositors que mostren el millor de l'artesania i els productes autòctons de la comarca, com embotits, formatges, fruita seca, creps, una varietat de croquetes i altres productes alimentaris. També hi ha espais on s'exposa artesania en fusta, metall, joieria, minerals i moltes altres propostes, que han creat un ampli espai amb una oferta artesanal variada.

A la fira d'artesania s'han sumat diverses activitats com show cooking o cuina en directe, música animada, tallers mediambientals, espais de lleure i una actuació de batucada, entre altres atractius, que fan d'aquesta fira una bona opció per al cap de setmana. Cal tenir en compte que aquest esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament de Montán i compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana.

L'alcalde de Montán, Sergio Fornas, va inaugurar ahir dissabte la fira juntament amb la regidora de Turisme, Celia Bou. Fornas va destacar la importància d'aquesta fira artesana per impulsar l'oli d'oliva i el patrimoni local, així com per ser un element dinamitzador del turisme a Montán i en els altres municipis de la comarca.

La 'Fira la Temprana de Montán' promou la promoció de l'oli autòcton d'aquesta zona. Aquesta fira, que se celebra aquest cap de setmana, es consolida aquest any amb més de 20 activitats en un programa intens que posa l'accent en l'oliva Temprana de Montán, la cultura de l'oliverar i l'excel·lent oli d'oliva.

Amb aquest esdeveniment turístic, l'objectiu és posar en valor una varietat única d'oliva, la Temprana de Montán, que té un alt contingut de polifenols amb una funció cardioprotectora amplament reconeguda. Aquesta varietat d'oliva és autòctona de Montán, però també es produeix en altres punts d'Alto Mijares, de manera que és una varietat exclusiva d'Espanya.

Aquesta iniciativa respon a l'interès de l'equip de govern liderat per l'alcalde, Sergio Fornas, pel turisme de l'oli com a atractiu turístic en el medi rural i l'aprofitament del capital territorial per preservar els paisatges de l'olivar i donar a conèixer els valors agraris del municipi, a més dels paratges naturals i el patrimoni històric artístic, que fan de Montán un lloc idoni per visitar.

Te puede interesar
Lo más visto