Almenara competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

La localitat d'Almenara participarà aquest estiu en la quarta edició del #MovimientBanderesVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya

General 19 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2197

En aquesta campanya, en la qual col·labora l'Ajuntament d'Almenara, es busca premiar el compromís dels municipis i de l'hostaleria amb l'economia circular i el reciclatge de vidre durant l'època estival. Enguany participen 42 municipis de la Comunitat Valenciana, que buscaran véncer a Benidorm i Orihuela, guanyadors de l'última edició. A Espanya participen més de 140 localitats.

En aquest sentit, Manuel Sala, coordinador de la gerència d’Ecovidrio per a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete va entregar ahir a la regidora de Sostenibilitat i Transició Ecològica d'Almenara, Alicia Paricio, la bandera acreditativa de la participació de la localitat en el Moviment Banderes Verdes.

Cal ressaltar que en 2022 es van recollir a Almenara 85.240 kg de vidre, la qual cosa suposa una mitjana aproximada de 14 kg per habitant. Aquestes xifres suposen un increment de més de 13.000 quilos de vidre reciclat respecte a 2021. Enguany es busca continuar sumant i augmentar el reciclatge de vidre en la localitat.

Així, a través del Moviment Banderes Verdes es contemplen accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat. La iniciativa, com no podia ser d'una altra manera, cerca fomentar el reciclatge.

A més, en aquesta nova edició del #MovimientBanderesVerdes, Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l'objectiu d'analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l'eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l'aigua.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto