Onda tindrà un Passeig de la Ceràmica amb més de 150 macetes decorades per estudiants i artistes locals

L'Ajuntament embelleix l'avinguda País Valencià posant en valor la ceràmica tradicional i artística

Cultura 27 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2285

L'avinguda País Valencià d'Onda es convertirà en el millor aparador de la ceràmica tradicional i artística local amb la iniciativa 'Passeig de la Ceràmica', que està sent ultimada per l'Ajuntament i el Museu de l'Azulejo Manolo Safont. Es col·locaran més de 150 macetes decorades amb motius ceràmics, realitzades per l'alumnat de 5è de Primària de tots els col·legis d'Onda, els estudiants dels cursos formatius de ceràmica i els ceramistes professionals locals.

El passeig, que estarà senyalitzat amb quatre panells informatius, estarà dividit en tres trams. El primer exposarà les obres dels quasi 300 estudiants que han participat, dirigits per la ceramista local Joana Segura, i que estan inspirades en els motius decoratius de la ceràmica policromada valenciana d'Onda del segle XIX. El segon tram reunirà 22 creacions realitzades pels alumnes dels cursos formatius en decoració ceràmica promoguts per l'Ajuntament, destacant els motius florals i les creacions més lliures. Finalment, el tercer tram estarà dedicat als ceramistes professionals de la localitat, com Francisco Garcia, Joaquín Safont, Joana Segura i Irene Molina, on s'exposen les seves obres amb una tècnica decorativa molt refinada, inspirades en els socarrats valencians de l'època medieval, motius florals de l'azulejo tradicional valencià, escenes del patrimoni històric local o el típic caragolet blau tan reproduït a Onda.

Es preveu que durant el mes d'agost s'acabe la instal·lació de totes les macetes i panells que ocuparan tota la longitud de l'avinguda, des de la Font de la Força al túnel d'entrada.

El regidor de Cultura i responsable del Museu de l'Azulejo, Daniel Àlvaro, ha explicat que "amb aquesta iniciativa original volem que el món descobreixi la tradició ceràmica i el talent dels ondenses". A més, el regidor també ha afegit que "aquest recorregut per la nostra història ceràmica servirà també com a incentiu per a atraure més visitants i, alhora, dinamitzar la zona comercial i els establiments hostalers locals".

Te puede interesar
Lo más visto