El pregó de Miguel Ángel Troncho inicia les festes d’agost de Morella

Miguel Ángel Troncho dóna el tret d’eixida a les festes d’agost de Morella 2023 amb un emotiu pregó des del balcó de l’ajuntament

Cultura 05 de agosto de 2023 Redacció Redacció
DSC_0130

Amb aquest acte, s’inicia el període festiu que s’estendrà fins al 13 d’agost, amb nou dies d’activitats per a tots els públics. Troncho, reconegut per la seva defensa de les necessitats del camp i els masos, així com per la seva activisme en contra de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que travessa el territori, és una figura molt apreciada a Morella i a tota la comarca dels Ports, col·laborant amb diferents associacions locals.

Amb una trajectòria de 18 anys dedicats a treballar per Morella, s’ha encarregat, entre altres tasques, de muntar el programa de festes. Com a dissenyador i fotògraf, ha immortalitzat les festes i esdeveniments locals i comarcals. A més, com a masover vocacional, amant de la natura i dels animals, ha lluitat de manera incansable per defensar el territori davant de diferents iniciatives amb un greu impacte paisatgístic i social. Així mateix, ha estat un col·laborador habitual d’organitzacions no governamentals (ONG) i ha destinat part del seu temps a ajudar col·lectius oprimits. En paraules seves, "és un grandíssim honor ser el pregoner de les festes de Morella, després de tants anys escoltant i admirant a totes i tots els que ho han fet anteriorment, fotografiant-los per al programa de festes i en el moment del pregó". A més, ha afegit que "ara m’ha tocat a mi viure aquest moment tan especial amb una gran emoció i respecte".

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “les festes d’agost de Morella són característiques per l’ambient al carrer i la varietat d’activitats per a tots els públics”. L’edil ha desitjat “unes bones festes 2023 a totes i tots, i que gaudisquen d’aquestes intenses jornades”. Finalment, ha agraït “a Miguel Ángel que haja acceptat aquest càrrec i s’haja dirigit a tota la ciutat per a donar el tret d’eixida a les festes d’agost de Morella”.

Te puede interesar
Lo más visto