Les representants de la ciutat per al pregó de l’Anunci ja són conegudes a Morella

Mar García, Paula Gasulla i Júlia Segura representaran a Fidel, Forta i Prudent el dissabte 26 d’agost durant el pregó, acompanyant al pregoner i les autoritats per anunciar l’inici del 55 Sexenni de Morella

Cultura 06 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Fidel Forta i prudentMIG_7905

Aquestes tres joves seran les representants de tota la seua quinta, la del 2020. Aquest va ser un any marcat per les restriccions i mesures provocades per la pandèmia de la COVID-19, un estiu atípic sense festes, la qual cosa va deixar sense celebrar un any tan especial a les quines i quins del 2020.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que "Mar, Paula i Júlia representaran a tota la ciutat i, especialment, a la seua quinta en un dia molt especial com és el pregó de l’Anunci que inicia l’any sexennal a Morella". L’edil ha explicat que "aquestes tres joves acompanyaran al pregoner i les autoritats com a símbol de la ciutat en representació dels títols atorgats pel rei".

Fidelis, fortis et prudentes. Són els títols atorgats a la ciutat de Morella pel rei Jaume I al segle XIII i per l’emperador Carlos I al segle XVI. Representen els tres emblemes de la ciutat que acompanyen a l’antic escut heràldic. Es tracta de tres personatges representatius units a tot el simbolisme del pregó i acompanyats d’elements com l’àguila i la bandera.

Te puede interesar
Lo más visto