La Diputació treballa per injectar les ajudes als municipis afectats pels incendis de Bejís, Les Useres i Villanueva de Viver

Els afectats per l'incendi que es va declarar el 23 de març a Villanueva de Viver també estan esperant les ajudes anunciades. Els esforços es centren ara a desbloquejar les ajudes que haurien d'haver arribat al territori fa mesos.

General 07 de agosto de 2023 Redacció Redacció
MF3 copia

Amb el ferm propòsit de donar compliment als anuncis, l'equip de govern liderat per Marta Barrachina, la primera dona a dirigir la Diputació Provincial de Castelló, està treballant sense descans per a desplegar les ajudes als municipis afectats pels incendis de Bejís, Les Useres i Villanueva de Viver.

El primer incendi, que es va iniciar el 15 d'agost de 2022 a l'Alt Palància, va causar la devastació de 20.000 hectàrees de bosc, creant una ferida greu en aquesta part de la província que necessitava una resposta ràpida i efectiva de totes les administracions. Durant les mateixes dates, l'incendi a Les Useres va consumir 800 hectàrees. La Diputació Provincial de Castelló, que en aquell moment era governada pel PSOE i Compromís, va anunciar 13 convenis amb les localitats afectades, que preveien una injecció econòmica que fins ara no s'ha concretat. Gairebé un any després, l'equip de govern de Marta Barrachina està compromès a materialitzar aquest acord i a desbloquejar els fons per a aquesta zona interior que necessita tot el suport de la Diputació.

Alhora, s'està treballant per desbloquejar els fons que s'han compromès mitjançant els convenis anunciat amb els municipis afectats per l'incendi que va tenir lloc el 23 de març de 2023 a Villanueva de Viver. En aquest cas, es van cremar 4.700 hectàrees i es van causar danys considerables a les poblacions afectades, que encara esperen els fons promesos.

L'esforç de la Diputació està dirigit a donar compliment als anuncis fets per l'anterior administració i a ajudar els afectats que necessiten aquestes ajudes. El treball es concentra en la restauració dels danys causats a una província que va patir un incendi dramàtic l'any anterior i que encara es recupera, seguit de l'incendi a Villanueva de Viver al març passat. "Tenim una deute amb el nostre territori i estem dedicats a saldar-lo. No ens aturarem fins aconseguir-ho", ha afirmat Mª Ángeles Pallarés, vicepresidenta primera de la Diputació.

Te puede interesar
Lo más visto