La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha destacat l'estratègia de desenvolupament sostenible Onda 2030 com un exemple a nivell nacional

Onda s'ha convertit en un model de compromís amb l'Agenda 2030 en implementar una sèrie d'accions que contribueixen significativament a la sostenibilitat global

General 08 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Foto grupo  Red 2030

L'Ajuntament d'Onda ha dut a terme diversos projectes destacats que reflecteixen la seua dedicació a la sostenibilitat. Aquestes iniciatives inclouen la creació d'hortets intergeneracionals, el bosc olímpic, la promoció de transport ecològic per als funcionaris municipals, la instal·lació de mobiliari urbà fabricat amb materials reciclats, la implementació de sistemes de reg intel·ligent, la creació d'un espai verd conegut com a "pulmó verd" i un pla ambiciós per a convertir l'Ajuntament en un entorn d'emissions neutres per a l'any 2030.

Aquestes accions demostren el compromís de l'Ajuntament d'Onda amb la sostenibilitat a nivell local i global, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A més, serveixen d'inspiració per a altres municipis i territoris que busquen contribuir de manera positiva al futur del planeta.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, enfatitza que "Onda 2030 no és simplement un projecte municipal, sinó un compromís de tota la comunitat per a llegar a les generacions futures una ciutat millor. Reconeixem que només mitjançant la col·laboració i la cooperació podem fer d'Onda un lloc més just, sostenible i del qual puguem sentir-nos orgullosos".

El Consell Informatiu Onda 2030 és una manifestació tangible d'aquest compromís. Creat en el marc de l'Agenda 2030, aquest òrgan promou la comunicació i la col·laboració entre l'Ajuntament i els ciutadans. Juga un paper crucial en fomentar la participació ciutadana i mantenir la població informada sobre els avenços en termes de desenvolupament sostenible.

El consell compta amb la participació de diverses associacions locals que representen diferents sectors econòmics, així com entitats públiques i representants polítics. La seua tasca contribueix a consolidar l'enfocament integral d'Onda cap a la sostenibilitat i el seu compromís continu amb un futur més verd i equitatiu.

Te puede interesar
Lo más visto