El PSPV-PSOE de la Diputació sol·licita suport per al parany i acceptació de les proves de la cistella malla

Samuel Falomir insta al Consell a "autoritzar que es puga provar aquesta modalitat que podria ser compatible amb aquesta caça tradicional"

Política 09 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_1104

El Grup Socialista a la Diputació de Castelló ha registrat una moció en què sol·licita que l'ens provincial done suport a la caça tradicional del parany i insta la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori a autoritzar les proves de la cistella malla per al tord en la propera temporada de caça que començarà a l'octubre. El portaveu socialista a l'administració provincial, Samuel Falomir, explica que "hem de ser àgils en aquest assumpte, ja que la temporada comença en dos mesos i s'haurien de realitzar els treballs previs per autoritzar els paranys que puguen experimentar aquesta nova tècnica i coordinar amb Apaval la realització d'aquestes proves amb tots els controls i garanties necessàries per demostrar que es tracta d'un mètode selectiu i no massiu que puga complir amb la directiva d'aus".

Falomir recorda que aquesta sol·licitud es fa d'acord amb l'Associació Esportiva Club de Caçadors (APAVAL), que treballa a tota la Comunitat Valenciana per conservar un patrimoni cultural com és el parany i intenta fer-ho compatible amb els principis de conservació de la fauna i la biodiversitat. El portaveu socialista argumenta que "ens trobem en un moment essencial per desenvolupar sistemes que asseguren aquesta modalitat de caça tradicional a les comarques de la província de Castelló. Per això sol·licitem el suport de tots els grups provincials en aquesta iniciativa que busca adaptar la tradició a la realitat del segle XXI".

En aquest cas, els diputats i diputades socialistes insten al ple provincial a mostrar el seu suport a APAVAL i a la realització d'aquestes proves de la cistella malla per al tord, a més d'instar la Generalitat Valenciana a autoritzar-les, i a traslladar l'acord a l'associació de caça i a tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes. "Volem mostrar el nostre suport a aquesta modalitat tradicional i busquem solucions urgents abans que comence la temporada de caça", conclou Samuel Falomir.

Te puede interesar
Lo más visto