Marta Barrachina: "Continuem complint amb la paraula donada perquè la Diputació siga àgil i resolutiva"

La presidenta de la Diputació Provincial activa el pagament a Barracas dels fons per l'incendi de 2022. “Continuarem treballant perquè en breu tots els afectats pels incendis de Bejís, Les Useres i Villanueva de Viver”

General 09 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_1104

"Continuem complint amb la paraula donada perquè la Diputació siga àgil i resolutiva". Així ho ha afirmat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, després de la Junta de Govern celebrada aquest dimarts i en la qual s'han desbloquejat ajudes i inversions com el conveni anunciat l'any passat amb Barracas per a reparar els danys causats pels incendis del 15 d'agost de 2022. És el primer municipi beneficiat per aquest compromís "que és full de ruta de les nostres polítiques i que situa a l'interior en el focus dels nostres objectius".

L'equip de Govern provincial ha donat validesa a l'acord pel qual Barracas ingressarà els 10.000 euros anunciats l'any passat amb l'objectiu de reparar el camí de Liria, afectat pel pas de les flames del virulent incendi originat a Bejís.

"Complim la paraula donada amb les solucions que ens reclamaven els nostres municipis. És de justícia. I el nostre compromís és continuar treballant perquè la resta de localitats que hui continuen esperant les inversions anunciades pels incendis de Bejís, Les Useres i Villanueva de Viver arriben com més prompte millor".

La primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló manifesta així la seua sensibilitat amb l'interior i especialment "amb els xicotets pobles, els més vulnerables perquè els seus recursos són escassos".

I ho fa no sols amb Barracas, també amb Vilafranca o Traiguera. La Junta de Govern celebrada hui ha aprovat així mateix els convenis amb totes dues localitats. El primer per a reparar la pavimentació de l'accés principal a la plaça de bous, dotat amb una subvenció de 16.000 euros. El segon per a adequar i barrar el dipòsit d'aigua potable Pajaritos, amb una subvenció de 15.000 euros.

Finalment, l'alberg de Vila-real també rebrà l'ajuda de la Diputació Provincial. Marta Barrachina ha aprovat hui un conveni dirigit a ampliar i rehabilitar l'alberg de la Verge de Gràcia de la ciutat. La subvenció que es concedeix és de 360.000 euros.

"Aquesta institució ha de ser el motor d'aquesta província. Treballar per resoldre problemes i liderar les oportunitats". Per això, hui "hem donat llum verda a l'ampliació del termini d'execució de les obres de reforma i renovació de l'institut Penyeta Roja amb l'objectiu de culminar abans de novembre aquest projecte", ha declarat la presidenta de la Diputació Provincial. "Desitgem donar el millor servei en les millors instal·lacions a equips docents i a alumnes. És el nostre deure", ha considerat.

Com ho és, ha afegit la primera presidenta de la Diputació Provincial, "ajudar a l'esport base com a activitat lligada a la salut, el treball en equip i el foment de valors com l'esforç o el sacrifici". Precisament hui, la Diputació Provincial ha aprovat la concessió de subvencions a 107 clubs per a la pràctica esportiva de diferents disciplines amb una quantia que frega els 570.000 euros.

Finalment, la Junta de Govern ha abundat en la voluntat de fomentar "la trobada, el diàleg i la participació" que Marta Barrachina abandera en la Diputació. Ho fa amb l'aprovació d'un paquet de subvencions de 350.000 euros dirigit al foment de la participació a través de les entitats locals. "Els ajuntaments són la casa dels nostres veïns de la mateixa forma que la Diputació és la casa de tota la província. Escoltar els nostres ciutadans i fomentar accions que impliquen els veïns en la presa de decisions és la millor recepta per a la democràcia. I caminar cap a una societat lliure, respectuosa i tolerant és un deure de les institucions", ha considerat Marta Barrachina.

Te puede interesar
Lo más visto