L'Ajuntament de Benicarló posa en marxa una campanya de sensibilització per a promoure un oci i un consum d'alcohol responsables durant les Festes Patronals

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives està treballant per eliminar el fals concepte que "beure alcohol per a passar-ho bé" és una pràctica positiva, especialment entre els joves.

Cultura 10 de agosto de 2023 Redacció Redacció
rp_prevencio

L'alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, acompanyat per Mónica Gargallo, representant de la Coordinadora de Penyes, i Albert Rodríguez, tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, ha presentat aquesta campanya de sensibilització. L'objectiu és destacar la importància de posar límits i evitar normalitzar el consum excessiu d'alcohol, tant entre els assistents a les festes com en les famílies i els responsables de la venda d'alcohol.

Amb el lema "Tingues trellat", la campanya posa èmfasi en la responsabilitat compartida en la prevenció del consum excessiu d'alcohol i altres drogues. Albert Rodríguez ha destacat la importància de canviar la percepció que associar la diversió amb el consum d'alcohol és un comportament adequat.

Mónica Gargallo, de la Coordinadora de Penyes, ha recalcat l'aposta per unes Festes Patronals saludables i segures. S'ha compromès a promoure els missatges preventius tant dins del recinte de penyes com a través de les xarxes socials. A més, ha assenyalat la implementació d'una zona d'atenció a possibles víctimes d'agressions sexuals dins del recinte, en coordinació amb les autoritats locals.

En relació als menors, s'ha establert que les famílies o tutors hauran de signar una autorització per permetre l'accés dels menors al recinte, i els menors hauran de portar aquest document sempre amb ells.

L'ajuntament està treballant activament per assegurar un ambient festiu, segur i responsable durant les Festes Patronals, fomentant la diversió sense posar en perill la salut i el benestar dels participants.

Te puede interesar
Lo más visto