Onda tramita més de vint expedients de rehabilitació d'habitatges del casc històric

Els interessats a sol·licitar aquestes subvencions encara poden fer-ho fins al 31 d'octubre de 2023 Baila: "Seguim treballant en embellir el nostre patrimoni cultural i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns"

General 10 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Rehabilitación viviendas Onda

L'Ajuntament d'Onda continua treballant en els avenços del programa de subvencions destinades a la rehabilitació d'habitatges al casc històric i la millora de l'accessibilitat per a persones majors i amb discapacitat. La dotació total que el govern municipal destina a aquestes ajudes econòmiques ascendeix a 113.800 euros.

Fins a la data, amb la dotació destinada a 2023, s'han tramitat un total de 22 expedients, 11 corresponents a treballs de rehabilitació per un import proper als 35.000 euros i altres 11 referents a Informes d'Avaluació d'Edificacions (IEEs) per un total de 3.000 euros. Cal destacar que gairebé el 50% de rehabilitació i més del 80% dels IEE ja s'han aprovat, la qual cosa representa un pas important en el compromís de l'Ajuntament per embellir i recuperar el valor patrimonial del casc històric protegit.

En aquest sentit, la Regidora de l'àrea d'Urbanisme, Maria Baila, ha ressaltat que "des de l'equip de govern estem compromesos a continuar treballant intensament per embellir i protegir el nostre patrimoni cultural, mentre millorem la qualitat de vida dels nostres veïns".

Rehabilitació d'Habitatges

Les subvencions per a la rehabilitació d'habitatges al Casc Històric Protegit tenen com a objectiu principal millorar l'aparença estètica i la conservació de les edificacions, i comprenen treballs de pintura de façanes, cobertes, així com reparacions en fusteria, serralleria i instal·lacions amb sol·licitud de llicència o autorització administrativa equivalent posterior al 31 d'octubre de 2022. L'import màxim de l'ajuda és de 3.000 euros, cobrint fins al 50% del pressupost protegible.

A més a més, s'ofereix una línia de subvencions dirigides a adequar les vivendes per a persones majors de 65 anys i persones amb una discapacitat major al 65% empadronades a l'immoble. Aquestes ajudes estan destinades a millorar la seguretat, salubritat, condicions tècniques, accessibilitat, estalvi energètic i habitabilitat. La quantia màxima és de 4.000 euros per a habitatge individual i de 5.000 euros per a edifici plurifamiliar o residencial múltiple.

Informe d'Avaluació de les Edificacions

Addicionalment, s'ha impulsat una línia de subvencions específica per a sufragar els honoraris de redacció de l'Informe d'Avaluació de les Edificacions (IEE), el qual és obligatori per a immobles amb més de 50 anys d'antiguitat i per a aquells que desitgen concórrer a subvencions públiques. Aquesta ajuda estableix una quantia fixa de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples, i de 300 euros per a vivendes individuals.

Termini de presentació

Els interessats a sol·licitar aquestes subvencions encara poden fer-ho fins al 31 d'octubre de 2023. Els tràmits es poden realitzar a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Onda, així com de manera presencial al Servei d'Atenció al Ciutadà. Per a qualsevol consulta addicional, els ciutadans poden dirigir-se a l'Oficina de l'Habitatge Municipal.

Te puede interesar
Lo más visto