L'Ajuntament D'Almenara Posa A Licitació Les Obres De Restauració I Conservació De L’Agüelet Per 185.900 Euros

Les empreses interessades tenen fins al 31 d'agost per presentar les seues ofertes

General 12 de agosto de 2023 Redacció Redacció
torrebivalcadim

L'Ajuntament d'Almenara ha obert el procés de licitació per a les obres de restauració i conservació de la Torre Bivalcadim (L’Agüelet) amb un pressupost de 185.900 euros (impostos inclosos). Les empreses interessades podran presentar les seues propostes fins al proper 31 d'agost. L'empresa guanyadora de la licitació tindrà un termini de dos mesos per a completar les obres.

La restauració de la Torre Bivalcadim constitueix la primera fase del procés de restauració del Castell d'Almenara, seguint les directrius establertes pel Pla Director dissenyat amb aquest propòsit. Per a aquesta fase inicial, comptem amb una subvenció de 150.000 euros atorgada pel govern anterior de la Generalitat Valenciana, concretament per la Direcció General d'Administració Local, que depenia de la Presidència. L'Ajuntament d'Almenara aportarà els fons restants per completar el pressupost de les obres, així com els honoraris professionals.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “un dels grans reptes i objectius del nostre equip de govern és la restauració del Castell, una qüestió que està cada vegada més a prop gràcies a l'esforç silenciós i constructiu que hem dut a terme durant diversos anys per arribar a aquest punt, on la restauració està a punt de convertir-se en realitat”. En paraules seues, “una vegada finalitze el període de presentació d'ofertes, procedirem a l'adjudicació de les obres i, posteriorment, podrem contemplar les accions per a preservar la nostra emblemàtica torre de l’Agüelet, fidelitzant el nostre compromís”.

Pérez ha remarcat que “amb la licitació d'aquestes obres, donem un pas molt important envers l'objectiu que vam encetar amb el canvi de titularitat dels terrenys de l’Agüelet i l’Agüeleta, aprovat en sessió plenària el 20 de novembre de 2018, i posteriorment amb la creació del Pla Director, que ens va proporcionar una visió clara i les accions necessàries. Ara, finalment, estem en condicions d'intervenir en el Castell, en particular avançant aviat amb la restauració de l’Agüelet, seguint els paràmetres establerts pel Pla Director”.

Per a concloure, l'alcaldessa ha volgut expressar el seu agraïment a totes les institucions, entitats, col·lectius, associacions i persones particulars que “han col·laborat amb l'Ajuntament d'Almenara en aquest llarg camí cap a la imminent restauració del Castell, permetent complir els objectius que ens havíem proposat”.

Pérez ha assegurat que “aquest és només un pas inicial, ja que des de l'Ajuntament d'Almenara continuarem cercant les ajudes i les opcions pertinents per a afrontar les pròximes fases de la restauració completa del Castell”.

Te puede interesar
Lo más visto