Vila-real lidera la investigació mèdica en un nou congrés científic amb els destacats Unzué i Roca com a ponents

El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, i el president de Conquistando Escalones, Abrahán Guirao, presenten el congrés "Vila-real per la ciència i la innovació", que tindrà lloc el 27 d'octubre

General 13 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_7216

Els reconeguts Àlex Roca, un referent en l'esport amb discapacitat, amb paràlisi cerebral i un rècord Guinness, i Juan Carlos Unzué, exfutbolista i exentrenador diagnosticat amb ELA, seran dos dels ponents del congrés "Vila-real per la ciència i la innovació: la investigació com a cura per a milions". Aquest congrés està organitzat per l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials dirigida pel regidor Toni Marín, i tindrà lloc el pròxim 27 d'octubre a l'Auditori Músic Rafael Beltrán de la localitat. A més, compta amb la col·laboració de l'Associació Conquistando Escalones, presidida per Abrahán Guirao.

Amb un decidit suport a la investigació mèdica com una eina crucial tant en el present com en el futur, aquest congrés reunirà a Vila-real investigadors de diversos centres, que es destaquen com a pioners en diverses àrees. Així mateix, busca superar barreres per acostar la ciència i els investigadors a la ciutadania. Entre els conferenciants ja confirmats es troben José Alcamí (Institut de Salut Carlos III), Juan Vílchez (IIS La Fe de València), Rubén Artero (Universitat de València), Javier Poyatos i Alicia Novella (IIS La Fe de València), María Jesús Vicent, una investigadora vila-realense del Centre d'Investigació Príncep Felip de València, Marian Corral (Associació AELMHU) i Inés de la Riba (Sarepta Therapeutics). Els temes a tractar inclouen la importància de la investigació clínica en malalties neuromusculars, la investigació translacional, la teràpia gènica, els nanofàrmacs polimèrics i l'accés a medicaments òrfens i ultrarfàrmacs. No obstant això, més enllà del contingut científic, el congrés comptarà amb la participació de conferenciants reconeguts pel gran públic, com Unzué i Roca.

Guirao afirma que "no hi havia un lloc millor per a dur un congrés d'aquesta magnitud que Vila-real, sent un dels motors de treball de Conquistando Escalones, amb un Ajuntament i una societat que sempre ens han recolzat i que lideren com una ciutat innovadora". Des de la seva fundació al 2015 i després de la formació de l'aliança mèdica que coordina Conquistando Escalones, l'entitat ha impulsat diferents trobades entre investigadors perquè actualitzin i compartisquen els seus treballs. Aquesta experiència ha portat a Conquistando Escalones a aspirar a presentar un congrés a la societat que ressalti la importància de la investigació, expliqui com funciona i com s'està desenvolupant actualment en camps com la clínica, la genètica o la immunopatologia.

El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, destaca que el congrés permetrà "conèixer els avenços més recents en medicina, les diferents línies de recerca, l'aplicació de la tecnologia de materials en el camp mèdic i també l'experiència de persones que pateixen diferents tipus de malalties". Marín se sent "particularment orgullós" de comptar entre els ponents amb María Jesús Vicent, doctora en Química Supramolecular i Materials, i investigadora en el camp dels nanofàrmacs al Centre d'Investigació Príncep Felip de València. "Aquest congrés és un exemple més de l'aposta del govern municipal per avançar cap a una nova Vila-real del segle XXI: solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora", argumenta el regidor, qui recorda que l'Ajuntament està treballant intensament en el foment d'un clúster sociosanitari a Vila-real.

Malgrat la naturalesa científica de l'esdeveniment, que es desenvoluparà de 9:00 a 14:00 hores, estarà obert a la participació de qualsevol persona interessada, ja que "hem demanat als ponents que transmeten el missatge de manera comprensible per a qualsevol perfil". A més, s'està treballant perquè el personal sanitari puga obtenir crèdits formatius assistint a aquest congrés, i també s'ha posat en contacte amb centres educatius per a convidar alumnes de branques sanitàries. Guirao afegeix que també està dirigit a associacions de pacients similars a la seua, que vulguen conèixer més sobre el present i el futur de les teràpies. Les inscripcions per al congrés s'obriran durant el mes de setembre fins a completar l'aforament. A més, l'esdeveniment es retransmetrà en streaming a nivell global.

Des de Conquistando Escalones llancen una crida a empreses de tot el territori que vulguen sumar-se com a patrocinadors de la investigació mèdica liderada per l'associació vila-realense. Guirao comenta: "Conquistando Escalones ha estat declarada d'Utilitat Pública pel Govern d'Espanya, pel que les contribucions tenen importants deduccions fiscals. A més, amb les seues donacions, les empreses poden reforçar la seua marca en Responsabilitat Social Corporativa i contribuir a la realització dels primers assaigs clínics de tractaments per a la Distrofia Muscular de Cintures 1F/D2, que ja estan funcionant en laboratori". Els interessats poden posar-se en contacte mitjançant el correu electrònic [email protected] o trucant al número 646 04 09 68.

Te puede interesar
Lo más visto