Carlos Mazón anuncia que Xàtiva estableix una oficina de desenvolupament turístic d'interior i millorarà les seves infraestructures sanitàries

Ha elogiat la Fira com a exemple de treball en equip i realç extraordinari de les tradicions locals. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que "s'apropen temps positius" per a Xàtiva, ja que l'actual govern regional invertirà en turisme, salut i infraestructures judicials

General 15 de agosto de 2023 Redacció Redacció
230815_CMazón_Foto2_FiraXàtiva

 Durant la seva visita a la Fira d'Agost, Mazón ha afirmat que "Xàtiva ha de superar aquesta manca d'inversions" i ha anunciat la creació d'una Oficina de Desenvolupament Turístic d'Interior amb seu a Xàtiva, així com millores en els serveis sanitaris.

"Estem finalitzant auditories tècniques amb estratègies d'eficàcia i prioritzação de la salut, i des de l'àmbit de la salut pública i amb la col·laboració de tot el personal sanitari, posarem en marxa un gran pacte per la salut que la comarca necessita", va subratllar.

També va assenyalar que la millora dels jutjats de Xàtiva, prestant atenció als drets de les dones i de tots els grups que puguen ser víctimes de violència, està en la llista de prioritats.

El Cap del Consell ha recorregut el municipi de Xàtiva. Després de signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament, va recórrer el recinte firal interessant-se per les casetes d'artesania i comerç local.

"En la Comunitat Valenciana sabem gaudir, treballar en equip i realçar les nostres tradicions de manera extraordinària, i un exemple d'això és la Fira de Xàtiva", va afirmar en referència a aquesta històrica fira comercial i cultural que converteix aquesta localitat en un centre d'atenció al mes d'agost.

La Fira de Xàtiva és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana, amb els seus orígens que daten des de 1250 gràcies a un privilegi atorgat per Jaume I. El seu propòsit original com a fira ramadera ha evolucionat cap a una fira que combina parades comercials amb activitats culturals que omplen la ciutat de concerts, exposicions d'art i entreteniment. A més, es mantenen tradicionals concursos de tir i arrossegament, així com exhibicions de cavalls de pura raça espanyola.

En aquestes dates també coincideix el Trofeu de Velocitat, una carrera de motocicletes en la qual el president de la Generalitat va tenir l'honor de donar la sortida en la categoria de 80 cc GP.

Te puede interesar
Lo más visto